Досъдебно производство за нарушаване на карантина по време на епидемията

...
Досъдебно производство за нарушаване на карантина по време на епидемията
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна погна тираджия от Кубрат, върнал се от Италия

Досъдебно произвеждане за нарушение на карантина по време на епидемията от COVID-19 в Кубрат е взето на специфичен контрол, осведомиха от Апелативната прокуратура във Варна.
Териториалното поделение в Кубрат на Районната прокуратура в Разград управлява досъдебно произвеждане за нарушение на наложителна карантина по време на епидемията от COVID-19. Делото е взето неотложно на специфичен доклад от апелативния прокурор на Варна по отношение на издадена заповед на основния прокурор.
За всички каузи по член 355 и по член 326 от Наказателен кодекс по отношение на разпоредбите и ограниченията в изискванията на изключително състояние териториалните прокуратури са длъжни да уведомяват апелативния прокурор за вземането на тези каузи на специфичен контрол.
65-годишният Атанас Г. от Кубрат, който е водач на ТИР, се завърнал от Република Италия на 4 март рано сутринта през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Връшка чука на сухопътната граница сред България и Сърбия. Прибирал се в Кубрат. Карантината по отношение на него влезнала в действие с връщането му в България и трябвало да продължи до 17 март.
При инспекция на чиновници на районното полицейско ръководство било открито, че на 11 март Атанас се намирал в Русе, където по обясненията му имал персонална работа. По телефона обяснил, че ще се прибере в Кубрат. При идващото позвъняване на 12 март чиновниците на реда открили, че телефонът на интернационалния водач е изключен. Направената информация за пътешестване на разположение от граничния надзор посочила, че Атанас Г. е напуснал България на 12 март в 16,38 часа през Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост.
Престъплението към този момент се санкционира с отнемане от независимост до 5 години и санкция от 10 000 до 50 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР