Досъдебно производство за нанесени телесни повреди ръководи Окръжната прокуратура във

...
Досъдебно производство за нанесени телесни повреди ръководи Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Полицаи опитаха да спрат силна музика, единият беше удрян жестоко с брадва и юмруци

Досъдебно произвеждане за нанесени телесни повреди управлява Окръжната прокуратура във Варна във връзка случай от 14 май късно вечерта, при който е потърпевш от удари с секира полицейски чиновник от районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Провадия. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Производството се води по член 131, алинея 2 от Наказателен кодекс, защото причиняването на телесните повреди е при осъществяване на службата на служителя. Срещу причинителите на дръзкия случай ще бъдат повдигнати и обвинявания по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс - за незаконно пречене на орган на властта да извърши отговорностите си.

В 14 май в 22,20 часа в дежурната на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Провадия бил получен сигнал за мощна музика в западната част на града над общинската болница. На място бил изпратен автопатрул с двама полицейски чиновници. На адреса чиновниците открили мъж, който пие алкохол на улицата, където е изнесъл тонколони, от които гърми музика.

След отправено предизвестие музиката да бъде спряна поради късния час, мъжът отхвърля да стори това, както и да се легитимира с документи за идентичност, като стартира да се държи нападателно по отношение на чиновниците на реда.

След подхванатите дейности той да бъде арестуван, от къщата излиза млада жена, която нанася два удара с противоположната страна на секира по един от служителите на реда.

След това хора от прилежаща улична компания се нахвърлят с юмруци и корав предмет върху интонации чиновник. Двама от участниците съумели да избягат, само че към този момент са арестувани. Издирват се и други лица, които имат отношение към дръзкия случай с потърпевш полицейски чиновник.

За да овладее обстановката и експанзията, сътрудника на интонации чиновник подхванал респектиращи дейности.

Задържани са Закона за Министерство на вътрешните работи 31-годишният Велизар М. и 24-годишната Фатме М., която е блъснала с брадвата служителя на реда. И двамата са престъпно проявени. Още нощес на мястото на случая са пристигнали окръжният прокурор Красимир Конов и дежурният прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които са управлявали дейностите по следствието на дръзкия случай.

Днес се организира профилирана полицейска интервенция с присъединяване на жандармерията при чудесно професионално съдействие сред прокуратурата и органите на Вербовъчна разработка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР