Досъдебно производство за безстопанственост при изграждането, внедряването и поддръжката на

...
Досъдебно производство за безстопанственост при изграждането, внедряването и поддръжката на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява транспортния проект на Пловдив |

Досъдебно произвеждане за занемареност при построяването, внедряването и поддръжката на Система за ръководство на градския превоз (СУГТ) в Пловдив образува окръжната прокуратура.

От това са последвали обилни вреди за Община Пловдив, оповестиха от обвиняването. Проектът бе за 44 млн. лева, договорът с испанската компания „ Индра “ за внедряване на системата за ръководство на градския превоз в Пловдив. Системата и до момента не работи в цялостната си функционалност. 

Длъжностните лица през 2015 и 2016 година не са положили задоволително грижи за стопанисването и запазването на повереното им имущество и за предоставената им работа, по отношение на осъществяване на контракт с предмет „ Изграждане, внедряване и поддръжка на Система за ръководство на градския превоз (СУГТ).  

В хода на досъдебното произвеждане, по инструкции на наблюдаващия прокурор, ще се откриват обстоятелства и събитията към построяването, приемането, тестването и последващото прилагане и поддръжка на Системата за ръководство на градския превоз (СУГТ) в Община Пловдив и повода за продължаващата й непълна функционалност все още.

Първоначално плануваният от закона период за привършване на досъдебното произвеждане е двумесечен. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР