(Дортмунд) срази с 5:1 гостуващия в първи мач от 19-ия

...
(Дортмунд) срази с 5:1 гостуващия в първи мач от 19-ия
Коментари Харесай

Холанд се развихри, а Борусия е все по-близо до Байерн

(Дортмунд) съкруши с 5:1 гостуващия в първи мач от 19-ия кръг на Бундеслигата. и вкараха по два гола за " жълто-черните ", които към този момент са единствено на 3 точки зад лидера (). Едно попадение добави. За прецизен беше.

Домакините бяха пределно стимулирани да си отмъстят за загубата през есента и изграха доста мощно първо полувреме, в което вкараха три гола и значително убиха интригата. Отборът на Марко Розе обсади вратата на през цялото време и откри резултата в 14-ата минута след центриране от корнер на Юлиан Брант и прецизен удар с глава на Мюние.

Четвърт час по-късно двамата повториха упражението. още веднъж извърши ъглов удар, а скочи най-високо в наказателното поле и не остави шансове на. Третият гол за " жълто-черните " падна тъкмо преди почивката. Джуд Белингам пусна остроумен пас към Холанд, който майсторски поведе топката и стреля в далечния ъгъл за 3:0.

През второто полувреме се опита да промени нещо и имаше много работа. Стражът на спря в 50-ата минута, а малко по-късно пропусна да довърши гостите с четвърти гол. Вместо това, върна едно попадение в 61-ата минута с добавка от близко.

Гостите ставаха все по-агресивни и в 70-ата минута парира нов изстрел на. вкара втория си гол в 75-ата минута след подаване на и безмилостен завършващ удар. До края срещата се доиграваше.

Във вторник Борусия ще гостува на Санкт Паули в осминафинал от шампионата за Купата на Германия, а на 22 януари ще има аудиенция на Хофенхайм в Будеслигата. Въпреки провалянето, Фрайбург е 4-и в класирането.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР