Дори вече не искам да си спомням, защото то е

...
Дори вече не искам да си спомням, защото то е
Коментари Харесай

Ал. Николов:Текущия министър твърдеше, че без ”Газпром” няма да изгрее слънце, но....

Дори към този момент не желая да си припомням, тъй като то е тъжно. Защото тя сметката набъбва, а сметката се заплаща от тези, които работят в България. Когато " Газпром " взема решение да не извърши контракта си, обвързване на българската страна е да прави всичко допустимо, с цел да се съблюдава договорът до последната писмен знак, тъй че да може да предяви претенциите си. И да си получи това, което ѝ е взето, това, което не е доставено и там, където има пропуснати изгоди, изясни той.

 

България не е подхванала ограничения да отбрани ползите си във връзка със спрените доставки на газ от Русия. Това сподели още пред Свободна Европа някогашният министър на енергетиката. Той дефинира обвиняванията на прокуратурата против себе си като " обосновани по чудноват метод ".

 

България не е подхванала ограничения да отбрани ползите си във връзка със спрените доставки на газ от съветската компания " Газпром ". Това сподели в Студио България на Свободна Европа някогашният министър на енергетиката Александър Николов.

Няма " предявени искания от страна на " Булгаргаз " към " Газпром ", нито има връзка с Европейската комисия по отношение на групов иск, нито подготовка с местен съветник. Нищо ", сподели Николов.

 

В края на април " Газпром " спря доставките на газ за България. Преди това компанията изпрати искане до България за смяна на метода на заплащане. България и останалите страни от Европейския съюз (ЕС) отхвърлиха да заплащат газа " в рубли ", тъй като това опонира на дълготрайните контракти за доставка.

 

Преди седмица прокуратурата упрекна Александър Николов и двама души от екипа му за длъжностно закононарушение, обвързвано с доставките на газ напролет на 2022 година Според Софийската градска прокуратура, тримата са нанесли вреди за над 88 млн. лева, сключвайки контракти за различни доставки на газ, откакто Русия едностранно спря да извършва съглашението си с България преди година.

 

Николов сподели, че той и юристите му не са получили всички документи по делото.

" Но е реалност, че базисно обвиняванията звучат обосновани по чудноват метод ", сподели той.

 

Няма спънки България да спре да внася съветско нуклеарно гориво за АЕЦ " Козлодуй ", сподели още Николов.

 

" Част от ремонтните действия, заради спецификата на централата, би трябвало да се изпълнят с избран вид аварийни елементи, които са съветски ", сподели Николов, само че това не обгръща нуклеарното гориво. " Трябва да се прави доста ясна разлика сред поддръжка, ремонтна активност, действие на централата и нуклеарно гориво ", сподели той.

 

Представители на служебния кабинет споделят, че България не може спре доставките на съветско нуклеарно гориво. По време на среща на водачите на страните от Европейския съюз в Брюксел президентът Румен Радев сподели, че България ще наложи несъгласие на възможни наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това по думите му би засегнало българската енергетика.

 

Николов разяснява глобите за корупция по световния закон " Магнитски ", които Съединени американски щати постановиха на няколко души, свързани с енергетиката. По думите му " секторът е толкоз огромен, че може да зареди безусловно всичко. Може да нахрани олигархични модели, отзиви, търговски, политически лица ", сподели Николов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР