Дори в случай на смърт на президента на Руската федерация

...
Дори в случай на смърт на президента на Руската федерация
Коментари Харесай

Шефът на германското разузнаване: Дори Путин да падне от прозореца, руската агресивна политика няма да се промени

Дори при положение на гибел на президента на Руската федерация Владимир Путин, нападателната външна политика на Русия няма да се промени. Това мнение изрази в изявление за списание " Фокус " ръководителят на немската Федерална разследваща работа (BND) Бруно Кал.
 
" Дори да падне от прозореца или да пострада по някакъв различен метод, ще се намерят задоволително хора, които да мислят по същия метод като него и да водят същата политика ", уверен е шефът на BND.
 
Кал също по този начин счита, че Путин " седи крепко на седлото " (т.е. държи нещата в РФ крепко в ръцете си, бел. ред.) и е " абсолютният стопанин на Кремъл ". В това отношение властта на Кремъл е неразрушима и през днешния ден няма признаци, че обстановката в Руската федерация може да се промени бързо.
 
 Разузнавателна служба на ФРГ (Бундеснахрихтендинст) Разузнавателна служба на ФРГ (Бундеснахрихтендинст) Източник: BND
" Нито пък имаме индикации, че това ще се промени за една нощ. Не виждаме конкуренция от демократично легитимирани сили, които носят друга воля. Системата е прекомерно херметична за това ", добява Бруно Кал.
 
Според ръководителя на BND, Путин се пробва да " възвърне предходната мощност на Русия ".
 
" Ако Украйна бъде принудена да капитулира, това няма да задоволи жаждата на Русия за власт. Ако Западът не показва ясна подготвеност да се пази, Путин към този момент няма да има причина да се въздържа да нападна НАТО ", заключи Кал.
 
Руската инвазия в Украйна тревожи Кал. " Би било неприятно, в случай че тази податливост към принуждение надделее във външната политика и Европа капитулира пред нея ", споделя в изявлението за немското списание " Фокус " ръководителят на 6500 разузнавачи в BND.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР