Дори в разгара на лятото политическите страсти не стихват. Днес

...
Дори в разгара на лятото политическите страсти не стихват. Днес
Коментари Харесай

Политически искри: Ще има ли кворум?

Дори в разгара на лятото политическите пристрастености не стихват.

Днес стана ясно, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева привиква изключително съвещание на Народното събрание. Депутатите ще се съберат в пленарната зала на следващия ден от 13:00 часа.

Точките от дневния ред обаче не са оповестени на уеб страницата на Народното събрание.

По-рано денем Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание искане за изключително съвещание. В подписката са се присъединили съвсем всички членове на парламентарната група на партията.

От опозицията оферират да бъдат прегледани две точки.

На първо място Българска социалистическа партия упорства за чуване на премиера Бойко Борисов. Причината е положението на електронните системи у нас.

Заявка за изключително съвещание Българска социалистическа партия даде още в края на предходната седмица.

Според левицата дотук се стига поради рецесията в Търговския указател и уеб страницата на Министерството на правораздаването. Проблемът засегна хиляди, а по думите на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова държавното управление не може да се оправи.

Социалистите описаха протичащото се като невиждана рецесия в системите.

Левицата захапа и министъра на финансите Владислав Горанов. Според Българска социалистическа партия началникът на ведомството би трябвало да даде пояснение за обстановката към отнетия лиценз на кипърското застрахователно сдружение „ Олимпик “.

От банкрута на компанията пострадаха към 200 000 българи.

През уикенда посредством пост в обществените мрежи водачът на опозицията Корнения Нинова атакува с остра офанзива министър-председателя Бойко Борисов.

Според социалистите е нужна политическа отговорност за това, което се случва. А в това време отговорността не пада с отстраняването на административни чиновници.

Дали обаче в парламентарната зала ще има кворум -предстои да разберем.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР