Дори с цената на своеобразна сегрегация – с такъв похват

...
Дори с цената на своеобразна сегрегация – с такъв похват
Коментари Харесай

Вашингтон под обсада - заради годишнината от Шарлотсвил

Дори с цената на самобитна сегрегация – с подобен прийом транспортните управляващи във Вашингтон се готвят да избегнат вероятни проблеми и да запазят мира в американската столица поради готвените огромни демонстрации пред Белия дом през идващите почивни дни (11 – 12 август) , написа The Washington Times.
Става въпрос за метода, по който ще бъдат превозени " бранители на правата на белите " и " бранителите на гражданските свободи и борци срещу расизма ". На 12 август ще бъде маркирана годишнина от събитията в Шарлотсвил. Преди година там се стигна безусловно до революция, откакто крайнодесни деятели се сбиха със бранители на битката против расизма. Всичко потегли от проява срещу събарянето на статуята на военачалник Робърт Лий – водачът на военната мощност на Конфедерацията (Юга) в гражданската война на Съединени американски щати от XIX век. Тя прерасна в улично принуждение и нечовечен пердах, откакто бранители на гражданските свободи излязоха на митинг срещу самодейността в отбрана на паметника. По време на конфликтите 21-годишен мъж – Джеймс Фийлдс, част от крайнодясното шествие, се вряза с автомобила си в навалица от демонстранти-защитниците на гражданските права, убивайки една жена. Събитието се трансформира в един от крайъгълните камъни на позор в ръководството на американския президент Доналд Тръмп, откакто милиардерът разяснява, че " и двете страни имат виновност ".
Сега " Метрополитън " във Вашингтон има намерение да наложи непоколебим ред – стачкуващите, които ще застанат още веднъж от двете страни на барикадата, да бъдат извозвани в обособени влакове в метрото. " Имаме групи хора, които очевидно са настроени едни против други. Искаме да бъдат разграничени. Не желаем каквито и да е произшествия в метрото ", безапелационен е шефът на " Метрополитън " Джак Еванс, който приказва пред The Washington Times. Той призна, че един от разновидностите е стачкуващите да бъдат извозвани поотделно, само че акцентира, че към момента всичко е на равнище обмисляне и че няма да бъдат прилагани схеми, които може да бъдат " проблематични " в бъдеще.
Против възможното разделяне се изрече най-големият синдикален съюз на работещите в метрото - Amalgamated Transit Union Local 689.
Джейсън Кеслер, един от уредниците на " Да обединим дясното " – тъкмо тази самодейност, която започва боевете в Шарлотсвил, към този момент има авансово позволение да организира шествие в " Лафайет парк ", пред Белия дом. Това мигновено повдигна чувствителни въпроси, най-много за сигурността, откакто на Кеслер му беше отказано да организира такава проява в Шарлотсвил.
" Планирането на това събитие е необикновено комплицирано от логистична позиция. Убеден съм, че силите на реда вършат всичко допустимо да опазят публичния ред по време на демонстрацията ", съобщи Кеслер. Той разяснява, че полицията във Вашингтон прави всичко допустимо да раздели стачкуващите от другите начинания – нещо, което полицията в Шарлотсвил не била направила. " Полицията ме увери, че провокаторите и пропагандаторите ще бъдат държани настрани ", приключи Кеслер.
Безредици в Портланд
Междувременно, в най-големия град на щата Орегон - Портланд, имаше огромни вълнения след проява на десни и крайнодесни групи. Става въпрос за групите Patriot Prayer и Proud Boys, които са твърди почитатели на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Те се сблъскаха със бранители на гражданските права и свободи, които ги посрещнаха с плакати " Боклуците от различната десница не сте добре пристигнали в Портланд " и скандираха: " Нацисти, отивайте си вкъщи ". В последна сметка полицията в града съумя да раздели двете групи и не позволи крайни ексцесии, като бяха иззети куп хладни оръжия, както и шумови гранати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР