Дори покани колегата си милиардер да наблюдава полетаРичард Брансън ще

...
Дори покани колегата си милиардер да наблюдава полетаРичард Брансън ще
Коментари Харесай

Брансън ще лети в космоса преди Безос

Дори предложения сътрудника си милиардер да следи полета

Ричард Брансън ще излети в космоса на 11 юли, девет дни преди Джеф Безос
(снимка: Richard Branson / Twitter)

Сър Ричард Брансън, видният английски милиардер и бизнесмен, притежател на „ Империята Virgin ”, разгласи късно в четвъртък, че ще се опита да излети в космоса на 11 юли. Това е единствено девет дни преди най-богатият човек в света Джеф Безос да направи своя личен галактически полет.

Но даже когато изпреварва Безос, Брансън гласно отхвърли концепцията, че това е „ съревнование ”. Той даже предложения сътрудника си милиардер да пристигна да гледа излитането.

Основателят на Virgin Galactic сподели в изявление за в петък, че изненадващото му известие за това, че ще направи дълго чаканото си пътешестване през идната седмица с галактически аероплан Virgin Galactic, е чисто съвпадане и то няма нищо общо с излизането на Безос в космоса.

Миналия месец. Той ще потегли на борда на ракета, издигната от личната му галактическа компания Blue Origin.

„ Не знам сигурно по кое време тъкмо излетява Джеф Безос, той може да реши да лети преди нас, само че почтено казано не виждам това като галактическа конкуренция. Бих желал Джеф да пристигна и да види полета ни, когато той се организира. Бих желал да отида и аз да го виждам по какъв начин излетява – и мисля, че и двамата ще си пожелаем триумф ”, сподели Брансън.
още по тематиката
От началото на 2000-те Брансън и Безос се надпреварват да създават, тестват и изстрелват суборбитални ракети, които да могат да возят богатите фенове на мощните чувства на къси пътувания в открития космос, в Земна орбита. Усилията им от дълго време са завършени като „ галактическа конкуренция за милиардери ”.

Името на изпълнителния шеф на SpaceX Илон Мъск също постоянно се хвърля в играта „ галактическа конкуренция ”, само че орбиталните ракети, създавани от SpaceX, са надалеч по-мощни от суборбиталните туристически ракети, издигнати от Брансън и Безос. Затова те изискват повече инфраструктура за политане.

, от своя страна, не приказва доста за персоналните си галактически упоритости – като се изключи че „ би желал да почине на Марс – стига да не е при удар ”.

В изявленията Брансън неведнъж е казвал, че не се интересува от „ галактическа конкуренция ”. Но проектът му да излезе в космоса на 11 юли не беше част от „ пътната карта ”, изложена по-рано тази година от Virgin Galactic.

По думите на английския милиардер, всяко съмнение, че Virgin Galactic може да компрометира сигурността в опит да изведе Брансън в космоса преди Безос, е „ изцяло неправилно ”.

„ Трябва да сте наясно, че Virgin Galactic има хора във всеки галактически полет… Фактът, че аз съм подготвен да хвърча с тези хора, демонстрира убеденост ”, сподели Брансън. „ Мисля, че най-малкото, което създателят на компанията може да направи, е да се качи там и да лети дружно със своите хора ”.

Космическият аероплан на Virgin Galactic, наименуван, се създава от над десетилетие и действа доста по-различно от изцяло самостоятелната ракета на Blue Origin, която се издига отвесно от стартовата площадка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР