Дори не можем да си представим каква е атмосферата във

...
Дори не можем да си представим каква е атмосферата във
Коментари Харесай

Действията на Facebook стават все по-нелепи

Дори не можем да си представим каква е атмосферата във Фейсбук все още, след цяла година разкрития и кавги към нечистите практики на компанията.

Зукърбърг и платформата му бяха под непрекъснат обстрел поради бъркането си в американските избори и лековатото си отношение към данните на стотици милиони хора.

Вчера компанията подвигна дребен павилион посред Ню Йорк, където раздаваше парещ шоколад, значки с лайкове и убеждаваше минувачите, че данните им не се търгуват.

Както можем да се досетим, това е типичен ПР опит да се замаже голямата каша, която Фейсбук си забърка. И също толкоз елементарно да се досетим е, че номерът въобще не мина.

Според репортаж на Mashable, павилионът е бил най-вече празен, като изключим мимолетния интерес на жителите през първия час от появяването му. На базата на фрагменти и мнения в мрежата смеем да отсъдим, че ситуацията е била много неуютна.

Целта (уж) е била да се изясни на оптимално доста хора по какъв начин да съхраняват данните си вярно и по какъв начин Фейсбук е изцяло безвредно място за тази цел, с помощта на всичките си отбрани.

Случката бе посрещната от онлайн обществото с лукав подбив и още повече съмнение към Фейсбук. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР