Дори не може да си представите колко много акари и

...
Дори не може да си представите колко много акари и
Коментари Харесай

Как да перем правилно възглавниците

Дори не може да си визиите какъв брой доста акари и нечистотия се задържат във възглавниците. Ако имате проблеми със съня, оплаквате се от запушен или течащ нос, може би е време да изперете възглавницата си.

Мръсната възглавница утежнява качеството на съня и може да аргументи кихане, кашлица, зачервяване и сълзене на очите, кожни обриви.

Ето по какъв начин е вярно да се грижите за възглавниците съгласно материала, от който е изработен техният заряд.

Възглавници от пух 

Много домакини заобикалят прането на възглавници с натурален заряд и вместо това употребяват услуги на химическо почистване. Но в случай че въпреки всичко разполагате с пералня  с потенциал от 6 кг или повече, можете да изперете възглавницата си вкъщи.

Преди да го извършите, уверете се, че шевовете на възглавницата не са развалени и от тях не стърчат пера. Заедно с нея в барабана на пералнята прибавете и няколко топки за тенис, гарантиращи по-бързо изсъхване след пране.

Изберете стратегия за деликатни тъкани или за пране на ръка. Температурата на водата не би трябвало да надвишава - 30-40 градуса, а програмата би трябвало да е без в допълнение изплакване и центрофугиране. По-добре е да употребявате течен прахуляк за вълнени облекла.  И никога не добавяйте омекотител, защото перата ще се слепнат.
 Най-лесните способи за унищожаване на петна от облеклата Най-лесните способи за унищожаване на петна от облеклата
Колкото и да внимаваме, от време на време се случва, тъй че някое петънце се появява върху обичаната ни дреха – от храна, напитка или различен...

След пране оставете възглавницата да изсъхне на проветриво място. 

Възглавниците от пера се перат един път на 1-2 години, а се подменят - 4-5 години след покупката.

Възглавници от бамбук

Възглавниците с бамбуков заряд се почистват по-лесно. Те могат да се перат до 6 пъти годишно, защото материалът е здрав и устойчив.

Задължително е да се употребява прахуляк за деликатни тъкани. Режимите за пране са същите, както при пухените възглавници, само че в тази ситуация може да зададете лека центрофуга.
 Как да ползвате АСПИРИН за съвършено ПРАНЕ Как да ползвате АСПИРИН за съвършено ПРАНЕ
Аспиринът с изключение на лекарство е и отличен асистент в семейството. Неговото приложение е изключително дейно за възвръщане на белотата на други..

Задължително е бамбуковите възглавници да се сушат в хоризонтално състояние, в противоположен случай целият заряд ще се „ свие надолу “. Те не би трябвало да се сушат на директна слънчева светлина.

Възглавници със синтетичен заряд

При тях за заряд се употребява холофайбър, синтепон, синтетичен пух и неестествен лебедов пух. Тези възглавници са евтини, само че и по-краткотрайни. Те бързо губят формата си. По-добре е да ги подмените, в сравнение с да ги изперете.

Ако все пак решите да ги изперете, не забравяйте, че холофибърът се пере при температура не по-висока от 70 градуса, а всички останали - при не по-висока от 40. Оборотите не би трябвало да са повече от 600. Единственото преимущество на синтетичните възглавници е, че изсъхват бързо.

Латексовите и ортопедичните възглавници не се перат. Това важи и за тези с заряд от билки и семена. Те могат да бъдат почиствани само с влажна забрадка или прахосмукачка. Петната се отстраняват с забрадка, напоена със сапунена вода. Копринените възглавници се нуждаят от професионално разчистване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР