Дори най-любопитните съседки не успяха да ви попитат кога очаквате

...
Дори най-любопитните съседки не успяха да ви попитат кога очаквате
Коментари Харесай

5 предимства да имаш породени деца

Дори най-любопитните съседки не съумяха да ви попитат по кое време очаквате второто дете. Нали? Вие отново сте бременно. Честито!
Какви са преимуществата децата да са с дребна възрастова разлика между тях, изброяват психолози от detstrana.ru.
За минусите, всеки знае: голяма доза отмалялост, хронично недоспиване, безсилие, липса на запас, монотонно всекидневие, безкрайна отпуска по майчинство. 
А в този момент нещо по-оптимистично.

1. Икономии
Креватчето, количката, столчето за храна и още хиляди движимости, които изобщо не са евтини, са останали от първото дете. Няма да ви се наложи да ги купувате. Ако разликата сред двете е година, пък даже и да е 5, надали ще сте ги раздали на другари.
Ако децата са от един пол, е още по-удобно. Наследените движимости ще са от изгода най-малко през първата година, а играчките и книгите – доста по-дълго.

2. Здрава връзка
Практиката потвърждава, че когато децата са с дребна разлика между тях, си играят доста заедно. Естествено, от време на време се карат (особено момчетата), само че разбирателството е по-голямо, в сравнение с при разлика във възрастта 10+. Породените са мощно привързани едно към друго и тази връзка се съхранява за цялостен живот.

3. Еднакви ползи

Ако едното дете е още в количката, а другото приключва първи клас, за родителите е мъчно да им провеждат същински развлечения. Ако на едното му е забавно, на другото ще му е скучно.
Голямото желае сладолед, дребното би трябвало да пие единствено мляко. Когато са подбудени, най-малко тези паники отпадат. Може дружно да идете на кино, в музей или на спектакъл.

4. Няма ревнивост посред им
По-голямото дете приема идването на братче или сестричка, естествено. То съвсем не помни, по кое време майка му е принадлежала само и единствено на него, с цялата си обич и внимание.
Гарантирано няма да се сблъскате с въпроса: „ Ти за какво си го родила?Върни го назад! “

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР