Дори на днешния празничен ден българите продължават да живеят в

...
Дори на днешния празничен ден българите продължават да живеят в
Коментари Харесай

Пламен Димитров, КНСБ: Българите продължават да живеят в условия на растящи цени

Дори на днешния празничен ден българите не престават да живеят в същите условия с растящи цени, които са непостижими към този момент за множеството от тях, и с приходи, които не могат да компенсират инфлацията, тъй че главното обръщение е за по-високи заплати, растеж на приходите във всички сфери. Това сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на синдикалната акция " За правото на сдружаване и почтени заплати! " на пл. " Орлов мост “ за " Фокус ".

" Сега на 1-ви май да ни чуят всички. Тези, които ни готвят бюджета и в частните предприятия, където по-добре се оправят, в сравнение с държавното управление, и с по-добри растежи се пробват да компенсират инфлацията. И там има какво да се желае ", посочи той.

Димитров добави, че в обществения бранш нещата са трагични, приходите изостават трагично от инфлацията, тъй че е нужно нарастване, с цел да се компенсира цялата инфлацията за предишните две години и най-малко още 10% за 2023 година По думите му по тази причина са нужни 800 млн. лева в бюджета.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР