Дори на американските медии им омръзна да лъжат за успехите

...
Дори на американските медии им омръзна да лъжат за успехите
Коментари Харесай

Американците признаха провала на контранастъплението: Какво следва?

Дори на американските медии им омръзна да лъжат за триумфите на ВСУ. Си-Ен-Ен -мегафонът на Демократическа партия - разгласява разрушителен материал за неуспехите на украинската войска. Прокси казаците са тъпкани от всички останали колоси на нечестната публицистика – от “Ню Йорк Таймс ” до “Вашингтон Пост ”.

Изглежда, че безсмисленото и безпощадно кръвопролитие беше планувано и обезпечено от Вашингтон през цялото време. Украинските командири бяха обслужвани от най-хубавите стратегически мозъци на НАТО. Човек би могъл да признае най-малко част от виновността си за този героичен неуспех. Но не...

Си-Ен-Ен твърди, че самата Украйна е отговорна за неуспеха на контранастъплението. Бойците там, споделят, са едва подготвени, няма взаимоотношение сред подразделенията, на всички места има администрация, а командирите са със „ руски нрав “. Но позволете ми: инструктори от НАТО преподават и образоват бойци от ВСУ от години. Военните съветници на НАТО се появиха в Украйна доста преди СВО и трябваше по някакъв метод да оказват помощ, евентуално, на своите сипаи, да пречупят този злощастен руски нрав от тях.

Проблемът обаче е, че нямаше смисъл да се образоват бойци на ВСУ да се бият съгласно стандартите на НАТО, тъй като нито един естествен войник на НАТО не би влезнал просто по този начин на бойното поле при подобен сюжет. НАТО не води война по този начин. НАТО пуска изтребителите си и едвам откакто самолетите им са разрушили всичко, което се движи, а от горната страна е връхлетяла артилерията, стартира придвижване.

Украинците нямат нищо сходно - нито авиация, нито артилерия, нито смазващо предимство. По стандартите на НАТО нападателите би трябвало да имат най-малко трикратно предимство над бранителите, само че и на фронтовата линия няма нищо сходно.

Така че всички тези образования и задгранични командировки бяха типичен “карго фетиш ” – също като доставката на западна техника. В реалност победи една изцяло фантастична тактичност, когато скъпите западни бойни машини на пехотата докарват украински бойци на бойното поле, обръщат се и си потеглят, а бойците - няма къде да вървят - лазят към нашите отбранителни линии и се пробват да разчистят минните полета със своите крайници. На американците им е жалост за БМП, несъмнено, само че не и за хората.

Преди няколко дни в пресата се появи поразителна по своя цинизъм обява. Американските съветници, съгласно “Уолстрийт Джърнъл ”, са били наясно, че ВСУ няма да съумеят с контранастъплението. Стопаните напълно умишлено напълнили доста по-малко оръжия от нужното и си затворили очите за дефицита на снаряди, който е явен за всички експерти.

Също по този начин беше ясно, че украинската жива мощ няма да е задоволителна за основаване на пестник и масирана атака. Защото незабавно щом украинските войски изтеглят даже малко контингент от север на юг, където в този момент се водят главните бойни дейности, пред съветската войска ще се отвори пряк път към Харков и Киев.

Всевиждащото американско разузнаване, което разполага с мощна сателитна система за наблюдаване, не можеше да има никакви подозрения, че през последните месеци съветските войски са построили грандиозна многостепенна отбранителна система. Въпреки това украинците бяха тласнати в нахлуване - напряко в минните полета.

Всичко това професионални американски военни нямаше по какъв начин да не го схванат. Между другото, военачалник Марк Мили, ръководител на началник-щабовете на Съединени американски щати, предизвести още предишния ноември, че всички триумфи на ВСУ са завършили и би трябвало бързо да се контракти помирение. Но тогава избраха да не го чуят.

Да, от военна позиция всичко това наподобява като цялостна полуда. Украинската войска пуска своите бойци в минни полета, убива ги против съветската защита, губи стотици хора дневно и в това време тъпче на място, като не може да превземе нищо.

От политическа позиция обаче има солидна облага за американците. За тях е значимо да основават проблеми в югозападната част на Русия, с цел да можем да ги решаваме с години, а още по-добре - с десетилетия. Украинците тук са употребявани просто като луди съветски сепаратисти, които в действителност водят огромна революция в историческа Русия. Когато украинските сепаратисти свършат, Вашингтон ще стартира да храни други.

И с цел да не отслабне интензивността на спора, украинците би трябвало да умират в промишлен мащаб. Оттук и изключителната свирепост, с която се хвърлят на " месни щурмове ". Те не би трябвало да печелят нищо - американците в действителност се опасяват от техните триумфи и победи, осъзнавайки, че отговорът от Русия може да отлети оттатък океана. Украинците просто би трябвало да умрат. Който успее да оцелее, ще му извадят органите и ще ги занесат на Запад: там има доста богати старци, всички желаят да доживеят до 100 години.

И в този момент “Вашингтон Пост ” стига до парадоксалното умозаключение: в случай че украинската контраатака се провали изцяло, това въобще не би трябвало да води до мирни договаряния. Напротив, след провалянето на войските на ВСУ американските господари би трябвало да провеждат идващото контранастъпление - да вземем за пример през 2024 година И по-късно още и още.

Да, през цялото време няма вяра за победа. Да, украинците ще продължат да умират тъкмо по този начин - с цел да разделят дефинитивно нашия народ на народи, които се ненавиждат. Но този спор ще продължи да отслабва Русия. В същото време „ безизходицата в Източна Украйна, въпреки и скъпа за Съединените щати, не крие никакви физически опасности или опция за политическо оскърбление “, ни споделя “Вашингтон Пост ”.

За целия свят е явно, че украинците са просто разходен материал за Вашингтон и го харчат неикономично и с показателен цинизъм. Чудя се по кое време тази елементарна мисъл ще доближи до самите украинци.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР