Дори на 38 години, Стан Вавринка показа, че може да

...
Дори на 38 години, Стан Вавринка показа, че може да
Коментари Харесай

В равностойна битка: Синер пречупи Вавринка и очаква Григор или Зверев в 1/8-финалите на US Open

Дори на 38 години, Стан Вавринка сподели, че може да бъде равносилен на най-хубавите в света, само че все пак преклони глава пред международния №6 Яник Синер. В равностойна борба, траяла тъкмо три часа, италианецът съумя да пречупи съпротивата на първенеца от 2016-а в четири сета, оформяйки крайното 6:3 2:6 6:4 6:2. Така той се класира за осминафиналната фаза на Откритото състезание на Съединени американски щати, където ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Григор Димитров и Александър Зверев. 

В дебютния сет швейцарецът изпитваше съществени усложнения с вкарването на първи сервис, от което обаче Синер по този начин и не успяваше да се възползва в откриващите геймове. С течение на времето обаче италианецът стартира да изостря своите ретури и наказвайки всеки по-плитък удар на противника си, доближи до реализирането на първи пробив и преднина от 5:2, с която си подсигури и задатък в общия резултат.

Във втората част обаче равнището на показване на южнотиролеца внезапно се намали и непредизвиканите му грешки валяха една след друга. По този метод международният №6 подари ранен брейк на своя конкурент, който се отдръпна на почивката с задатък от 3:0. Швейцарецът продължаваше да играе съвсем напълно единствено на второ подаване, само че Синер остана надалеч от връщане в сета в резултат на извънредно безредната си игра. Броят на пропуските му не спираше да се усилва и напълно скоро се стигна до втори пробив, с който Вавринка възвърна паритета в обособените елементи.

Стан не можа да задържи за дълго високия интензитет в играта си и още при започване на третия сет стартира да позволява обилие от неточности, които небрежно изведоха Синер до преимущество от пробив и 3:1. Възвърнал увереността и прецизността в ударите си от откриващата част, италианецът не изпусна контрола до края на сета и съумя да се приближи на крачка от успеха.

Световният №6 придвижи стремежа си и при започване на четвъртия сет, където завоюва 8 от първите 9 точки и поведе с 2:0. Колебанията от страна на някогашния първенец в шампионата продължиха и това даваше опция на Яник да взима топката рано и да господства протичащото се на корта, като напълно скоро доближи до нов пробив за 5:2, с който напълно предреши изхода на мача в своя изгода.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР