Дори на 35-годишна възраст Новак Джокович продължава да бъде сред

...
Дори на 35-годишна възраст Новак Джокович продължава да бъде сред
Коментари Харесай

Джокович заплашва още един рекорд на Роджър Федерер


Дори на 35-годишна възраст Новак Джокович продължава да бъде измежду топ играчите в ATP Тура. В неделя сърбинът завоюва купата на Финалите за шести път, като по този метод изравни върха на един от огромните си съперници – Роджър Федерер. Освен това той стана едвам третият състезател след Маестрото и Илие Настасе, печелил шампионата в три разнообразни града.

След финала Джокович за следващ път съобщи, че продължава да бъде пределно стимулиран да печели титли и да слага върхове. Съдейки по представянето му през последните две месеца, друго върхово достижение на Фдерер може скоро да се окаже съществено застрашено.

Става дума за броя трофеи, извоювани на хард от началото на Оупън ерата. Към момента Федерер е рекордьор със 71 трофея, до момента в който купата в Торино бе под №65 за Джокович на тази настилка. Далеч зад тях са Андре Агаси (46), Джими Конърс (43), Пийт Сампрас (36) и Анди Мъри (34). Другият представител на „ Голямата тройка “ – Рафаел Надал, има 25 трофея на хард, като три от тях бяха извоювани тази година.

Тази година Джокович се показа на доста високо равнище в петте ATP шампионата на твърди кортове, в които взе присъединяване. Той завоюва купите в Тел Авив, Астана и Торино, като също така игра край в Париж и четвъртфинал в Дубай.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР