Дори малките деца знаят, че лимонът е много полезен. Да

...
Дори малките деца знаят, че лимонът е много полезен. Да
Коментари Харесай

Водата с лимон е полезна, но има и вреди

Дори дребните деца знаят, че лимонът е доста потребен . Да стартираме деня си с тонизиращата напитка от чаша хладка вода с половин изстискан лимон вътре е повече от уместно. Осигурява ни огромна доза витамини, прохлада и детокс.

Ако я пием като добавка към утринното кафе, ще обезвреждаме неговата киселинност, защото лимонът ще я трансформира в алкалност. Няма да се задълбочаваме в химическия развой, само че е значимо да напомним, че алкалната среда е безвредна, а киселинната от своя страна благоприятства развиването на ракови формирания.

 Снимка 304638

Да, звучи ужасно, само че водата с лимон оказва помощ на нашето тяло да основава по-здравословна среда за нашите кафези и органи.

Естествено, във водата с лимон има доста витамин С, който работи стимулиращо на имунната система.

Лимонът е безспорен зложелател на мазнините, тъй че действието на киселата вода е антицелулитно и детоксикиращо. Напитката е изключително подобаваща за хора на диета.

Тук светва първата тревога - лимонената киселина нервира стомаха. Ако пием напитката на гладно, което е всекидневно заран, може съществено да навредим на здравето на стомаха си. Най-малкото е да получим киселини и да почувстваме дискомфорт.

 Снимка 260938

Другата напълно действителна заплаха от постоянната консумация на вода с лимон е, че тя е същински камшик за здравето на зъбния гланц . Цитрусовите плодове, като цяло, имат този отрицателен резултат. Съветът тук е напълно елементарен - не се отхвърляйте от потребната напитка, просто я пийте със сламка. Вариант е по-късно да изплаквате уста с вода.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР