Дори Ивайло Мирчев от ДБ вече имал съмнения за руски

...
Дори Ивайло Мирчев от ДБ вече имал съмнения за руски
Коментари Харесай

Дори и Мирчев вече имал съмнения за руски капитали зад Gemcorp, с който кабинетът подписа меморандум за 1 млрд. долара

Дори Ивайло Мирчев от Демократична България към този момент имал подозрения за съветски капитали зад Gemcorp, с която кабинетът подписа меморандум за съдействие в енергетиката за 1 милиарда $. Досега депутатът не е изказвал обществено такива терзания.

Има подозрение за това, че има съветски капитали, които стоят зад Gemcorp. От отчета на ДАНС и от информацията, която ние имаме от ръководителя на ДАНС, има учредения за сходни терзания, разяснява пред публицисти Мирчев след съвещанието на Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION.

Според Мирчев държавното управление е направило вярна стъпка меморандумът да бъде негоден.

Той разяснява, че няма информация дали има заплаха България да загуби нещо посредством арбитражна уговорка, тъй като става дума за меморандум.

Според него в Министерският съвет въпреки всичко би трябвало да дадат мнение по тематиката за арбитражната уговорка – в случай че се окаже, че има проблем, който носи отговорност, би трябвало да я поеме. Той посочи, че във краткотрайната комисия не са правили разбор на самия меморандум.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР