„Дори и преди коронавируса, ние бяхме държавата, която винаги е

...
„Дори и преди коронавируса, ние бяхме държавата, която винаги е
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Ваксините са втора възможност да се предпазим от COVID, но ние просто не го правим

„ Дори и преди ковид, ние бяхме страната, която постоянно е била първенец по смъртността от някои болести – мозъчно-съдови, сърдечни. При пациентите с хронични болести COVID-19 ги обостря. По тази причина се сътвориха имунизациите, с цел да избавят хората “, изясни той.

„ Вариант с предозиране не е вероятен. Има две изследвания, съгласно които хората, които са преболедували, по-късно са се ваксинирали. При тях има от 8 до 10 пъти по-голям имунитет “, регистрира инфекционистът.

„ Няма база за съпоставяне, само че и изследването в Израел демонстрира, че преболедувалите хора е добре да се имунизират, тъй като това е бустерна доза против вируса “, изясни той.

„ Масова имунизация с трета доза на този стадий не е нужна. Тя би била нужна, в случай че се появи толкоз нападателен вид на вируса, който заобикаля имунизациите. Хората, преболедували COVID-19, имат имунитет най-малко година “, уточни още доктор Вълков.

По думите му едвам след януари месец ще стане ясно дали е нужна трета доза ваксина.

„ Децата от 12 до 18 година би трябвало да се имунизират против COVID-19, тъй като са преносител на заболяването и заразяват “, добави доктор Вълков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР