Дори и оцелее кабинетът на косъм, това пак няма да

...
Дори и оцелее кабинетът на косъм, това пак няма да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Дори и да оцелее кабинетът, мнозинството няма да осигури стабилност на България

„ Дори и оцелее кабинетът на косъм, това отново няма да бъде болшинство, което може да обезпечи устойчиво ръководство на България “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред Нова телевизия във връзка идното гласоподаване в Народно събрание по вота на съмнение.

„ При всички положения би трябвало да седнем и да потърсим нова формула за поддръжка на държавното управление. Ако не отворим нова политическа страница, колкото и да е мъчно това, колкото и да е обвързвано с неточности или къси съединения, се обричаме на доста тежки времена “, разяснява Иванов.

Той разяснява и импортираното в Народното събрание предложение на Франция за РСМ. По думите му е положително за България, а водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов го употребявал за вътрешнополитически цели.

„ Френското предложение за РСМ е извънредно положително за България “, разяснява Иванов.

„ Освен държавната рецесия и тази в до момента ръководещото болшинство – България е изправена пред едно доста значимо решение, обвързвано с РСМ. Това е значимо освен за Северна Македония, само че и аз нас, само че ние сме на път да го провалим. Това ще бъде извънредно тъпо за нас. Това налива в допълнение масло в огъня “, добави той.

По думите му Слави Трифонов се пробва да експлоатира тематиката за Северна Македония поради свои вътрешнополитически дейности.

„ Това е един метод, който, меко казано, е безконтролен. Най-накрая ние получихме резултат от френските старания за ходатайство. Прочетох доста деликатно предлагането. Говорих и с доста авторитетни дипломати от разнообразни политически сили. Общото мнение е, че това е едно доста положително за България предложение. Искам да ме чуят всички – това е извънредно положително за България предложение, което ние сме подготвени да изхвърлим в коша заради това, че сме във вътрешнополитически скандал сега “, изясни Иванов.

„ Когато България в този момент не успее да прегледа това предложение, тъй като няма политически подтекст – някой да желае да се занимава с тази тематика – а това предложение е доста положително за нас и не знаем по кое време ще има второ такова- когато това се случи – ето това ще бъде национално изменничество. Според предлагането Скопие би трябвало да поеме ангажимент пред Европейски Съюз да си промени конституцията и да впише българите като един от държавотворните нации, в случай че Македония не направи това – няма да има договаряния за Европейски Съюз, няма да вдигнем ветото “, добави още съпредседателят на Демократична България.

По думите на Иванов Демократична България ще поддържат френското предложение за Северна Македония, в случай че то влезе за разискване в пленарната зала в Народното събрание.

„ Франция се ангажира да ни помогне и когато споделям, че предлагането е положително за България, го споделям, тъй като самият външен министър в оставка Теодора Генчовска също го удостовери на чуването в Народното събрание “, сподели още Христо Иванов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР