Дори и нивата на заразяване с коронавирус да скочат нагоре

...
Дори и нивата на заразяване с коронавирус да скочат нагоре
Коментари Харесай

Здравният министър: При локдаун заведенията могат да работят само за ваксинирани

Дори и равнищата на заразяване с ковид да скочат нагоре и да въведем локдаун, то някои обекти ще имат опция да работят. Това е опция за бизнеса. Така служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров разяснява създадения проект за посрещане на нова Коронавирус вълна, в който е заложено, че заведения за хранене, нощни клубове и детски градини ще работят единствено за имунизирани и при 100% ваксиниран личен състав.

„ Въпреки, че проектът планува затваряне, те биха могли да продължат да работят. В подобен случай те не водят до риск и могат да работят умерено, макар повишените равнища на болни в страната. Това е опция за тях, а не обвързване да се имунизира личния състав “, разяснява още Кацаров пред Нова телевизия.

Според него е целесъобразно избрани специалности да се имунизират, с цел да не се основава непотребен риск.

„ Ние сме изпратили рекомендация до домовете за възрастни хора по тази причина да извърнат внимание на личния състав си, че е редно да се имунизира. Възможно е да се вкара условие при неимунизирани да се прави тест на несъмнено време.

Към момента 10-12% от популацията у нас е имунизирано.

„ Опитваме се да създадем разгара за имунизациите разумен и да създадем тази задача национална. Обсъждат се финансови тласъци за хората, които се имунизират, като ваучери за отмора на стойност от 50 лв. “, сподели още той.

Според него проекта на здравните управляващи с изключение на предвидимост, основава опция на здравната система да реагира на нова вълна.

„ Повечето специалисти чакат нова вълна, по-скоро есента, само че е допустимо и през лятото. Начинът да се предотврати е имунизация, различен към този момент не е прочут “, съобщи той.

Първата страна, на която ще дарим към 300 000 ваксини е кралство Бутан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР