Дори и най-веселите оптимисти могат да изпаднат в депресия през

...
Дори и най-веселите оптимисти могат да изпаднат в депресия през
Коментари Харесай

Как да се отървем от есенната летаргия

Дори и най-веселите оптимисти могат да изпаднат в меланхолия през есента. Възникналото през есента възприятие за безизходност се усилва многократно и не разрешава на човек да се храни, спи или да работи умерено.
Как да се отървем от есенната заспалост и да си възвърнем положителното въодушевление? Нека се вслушаме в препоръките на психолозите.
Измислете си занимание и се отдайте на него. Това може да е нова книга или проучване на непознат език. Може би ще желаете да се научите да танцувате латино танци? Няма значение къде ще се потопите стремително, стига мислите ви да са заети с положително.
Колкото и жестоко да звучи, сивият неописан есенен цвят би трябвало да бъде " разводнен " с ярки, може би, даже неонови нюанси.
Опитайте се да купите връхни облекла в " по-забавни " цветове или най-малко да носите ярки аксесоари - настроението зависи от цветовете към нас. Това споделят специалистите.
Легнете под топло одеяло и яжте обичаните си шоколадови бонбони - за какво не? Всичко е заслужено в сезонната война. За да се отървете от есенната легаргия - почивайте повече и яжте черен шоколад в рационални граници, несъмнено.
Може да успехите есенната заспалост и с вярната диета - пълнозърнести храни, кефир, мляко, сирене. Пийте доста чиста негазирана вода, направете си отвари от шипки и разнообразни плодове. Избягвайте разтворимо кафе и черен чай. Натуралното кафе ще ви бъде от изгода. Пийте 4-5 чаши дневно, с цел да поддържате тонуса си.
Водете деен метод на живот. Въпреки че на открито става все по-студено, зареждането към момента не е анулирано. Всъщност придвижването дава на индивида сила. Сега е моментът да танцувате, бягате, да ходите на фитнес, да плувате и така нататък
Не говорете с хленчещи хора и се пробвайте да не се оплаквате.
Общувайте по-тясно с домашните любимци. Те имат такава позитивна сила, че половин час връзка с котка или куче е задоволителен, с цел да подобрите настроението си. И апропо, разхождайки се с тях, ще дишате и ще се насладите на чистия есенен въздух и сантименталния червено-жълт пейзаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР