Дори и най-интелигентните хора подчиняват действията си на поведението на

...
Дори и най-интелигентните хора подчиняват действията си на поведението на
Коментари Харесай

И най-умните хора се подчиняват на стадния инстинкт

Дори и най-интелигентните хора подчиняват дейностите си на държанието на индивидите към него, без значение от способността му да разсъждава.
 Откриха вода на Марс
Това демонстрира ново проучване на професора по връзка в Университета на Калифорния, Дейвис Сет Фрей , оповестява Наука OFFNews. Той е изследвал поведението на хора в елементарни игри на разсъждения и установи, че те нормално работят като " стадо ", т.е. по сходство на другите в дадена обстановка, без значение дали умеят да разсъждават задълбочено или не.

Фрей е водещ създател на публикацията " Когнитивни механизми на динамичността на човешките групи ", оповестена в Journal of Computational Social Science и неговото изследване има дълбоки последствия в стопанската система, даже в логиката на психиката и социологията.

" Ние имаме илюзията, че модата, суматохата, стадното държание се ръководят от най-низшите ни скотски инстинкти и че в случай че сме малко по-образовани или интелигентни, тези неща ще изчезнат ", изяснява професорът. И добавя: 

Тази публикация демонстрира, че даже хората, които са склонни към размисли (например, които могат да правят комплицирани разсъждения от вида „ какво мислите, че аз си мисля, че вие си мислите, че аз си мисля ”), въпреки всичко в последна сметка работят не толкоз рационално, колкото съобразявайки се с това, което мислят, че другите мислят, че ще извършат.

Всяка игра, употребена в изследването, се основава на напълно друг метод на мислене и би трябвало да провокира разнообразни разсъждения от играчите, споделя Фрей. Но това не се случва. Същото напълно „ стадно ” държание се демонстрира и в трите игри.

Повече четете на Наука OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР