Дори и да се опитвате да се храните здравословно, може

...
Дори и да се опитвате да се храните здравословно, може
Коментари Харесай

Кетчуп, бял хляб и понички - основни причинители на депресия

Дори и да се пробвате да се храните здравословно, може би избирате храни, които могат да причинят тревога или меланхолия, без даже да го осъзнавате.

Това е съвет за всички, изключително за тези, които към този момент се борят с тревогата, съгласно " Локално ".

1. Плодов сок

Плодовият сок може да наподобява като здравословна напитка, само че плодът има нещо значимо, което липсва на сока: фибри. Без фибри, сокът може да провокира повишаване на захарта, което може да докара до колапс, оставяйки ви гладни и ядосани. Вместо това пробвайте да пиете вода и да ядете пресни плодове.

2. Газирани питиета

Плодовият сок най-малко някои хранителни изгоди, като витамини и минерали. Газираните питиета нямат това! С цялата захар в тях, содата може да бъде нездравословна и даже обвързвана с меланхолия. Въпреки че диетичният сурогат може да ви избави от захар и калории, той не е доста по-добър, с цел да ви помогне да избегнете меланхолия. И най-после, напитките с кофеин се свързват с тревога. Ако в действителност желаете да пиете нещо газирано, единственото нещо, което можете да пиете, без да се отразява директно на здравето ви, е - газирана вода.

3. Бял самун

Ако желаете да хапнете парче изгорял самун или сандвич заран, пробвайте се да избягвате белия самун. Силно модифицираното му бяло брашно бързо се трансформира в кръвна захар, което може да ви накара да се почувствате отслабнали. Не е нужно да изхвърляте изцяло хляба, само че пробвайте пълнозърнеста опция. Или пробвайте овесена каша за закуска.

4. Понички

Поничките могат да бъдат положителни подсладители и може би даже добра закуска, само че в действителност би трябвало да ги сведете до най-малко, изключително в случай че желаете да избегнете тревога и меланхолия. Пълни са с мазнини, бяло брашно и доста захар, с доста малко фибри. Ако имате потребност от бърза закуска, черният шоколад е по-добър вид: той намалява равнищата на кортизол, което понижава тревогата.

5. Кетчуп

Кетчупът е с високо наличие на захар и макар че има по-леки други възможности, техните изкуствени подсладители също са свързани с тревога и меланхолия. Опитайте да готвите с пресни домати или вместо това направете своя лична салса, с цел да знаете какво в действителност ядете и се уверете, че в соса ви няма никакви добавки, с изключение на чисти домати и малко подправки.

6. Соев сос

Ако сте чувствителни към глутен, съдържащите го храни могат да причинят тревога или меланхолия. Въпреки че това е прочут проблем в пекарските произведения, соевият сос също може да бъде проблем. Ако желаете да добавите лек усет към храната си, зехтинът може да послужи като здравословна опция.

7. Шунка

Всички месни артикули са доста съмнителни във връзка с здравето: салами, хот-дог, колбас, шунка или бекон. Има доста добавки и подобрители на усета, които са директно свързани с най-тежките болести, а освен с тревога и меланхолия. Също по този начин пушено, сушено или консервирано месо. Техният натрий не е добър за вашето психическо или физическо благоденствие. Рибата, като пъстърва и херинга, може да ви помогне да се отпуснете и да намалите напрежението.

8. Пържено пиле

Пърженото пиле и множеството пържени храни нормално имат нездравословни мазнини, които противодействат на положителните мазнини. Ако сте в въодушевление за птиче месо, пробвайте пуешко. Известно е, че неговият триптофан успокоява тревогата. /БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР