Дори и да не умеете за готвите добре, сега ще

...
Дори и да не умеете за готвите добре, сега ще
Коментари Харесай

Фантастично вкусна и автентична рецепта на баба за пилешки дробчета със сметана

Дори и да не умеете за готвите добре, в този момент ще ви предложим една рецепта, която е напълно обикновена, а гозбата, която ще произведете от нея ще стане същински шедьовър.

Мъжете ще са радостни, тъй като тя ще върви с бира, а дамите също ще са удовлетворени, тъй като чашата вино ще им се стори същинска наслада с сходно ядене. Това е една вкусна вечеря, която е евтина и се прави елементарно и бързо.

Но да не губим ненужно време и да ви разкрием по какъв начин да си извършите най-вкусните пилешки дробчета, гарнирани със сметена.

За да ги извършите добре е значимо да наблегнете на соса - а той ще стане приказен в случай че следвате тази рецепта:

Необходимите артикули за изработката на дробчетата са:

половин кг пилешки дробчета;

половин кг лук;

половинка чаша бяло винце;

50 грама масълце;

250 мл сметана;

черен пипер, олио и сол на усет.

По ваше предпочитание можете да добавите малко индийско орехче и да поръсите с малко магданоз.

Как да приготвите тази вкусотия:

Когато купите пилешките дробчета, би трябвало добре да ги измиете и почистите. Преди това ги прегледайте и в случай че е належащо махнете непотребните жили и жлъчката им. Те не се ядат.

След като ги изплакнете добре ги изцедете и ги оставете да изсъхнат. Ако нямате самообладание, можете да ползвате елементарна кухненска хартия, с която да ги избършете.

Следващата стъпка е да обелите лука и да го нарежете под формата на полусферички. Намерете подобаваща тенджера, нагрейте я и разтопете маслото, като го примесите с малко олио. Това би трябвало да го извършите, с цел да предотвратите загарянето му.

Щом маслото се разтопи изцяло, прибавете дробчетата и нарязания лук и сложете солта.

Захлупете за няколко минутки тенджерката с ястието и по-късно отхлупете и прибавете чашата бяло вино. Изчакайте течният сос да кипне и чак тогава можете да намалите огъня на приблизително състояние. Отново захлупете тенджерата и я оставете да покъкри.

Когато видите, че две трети от течността се е изпарила, чак тогава е време да добавите и сметаната. Прибавете и черния пипер и разбъркайте соса добре, до момента в който стане консистентен и равен.

Ястието е съвсем готово, само че в този момент е време да отстраните капака от тенджерата. Щом сосът стане гъст, можете да добавите магданозчето, авансово ситно нарязано.

Ястието е готово, може да нахраните с него цялото семейство. Обикновено се яде с самун, с цел да може вкусният сос да се топи със залчетата.

Лошото е да не свърши, че ще се наложи да вършиме спомагателни порции. Добър вкус, да ви е сладко!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР