Дори и да не тренираме всеки ден, със сигурност прекарваме

...
Дори и да не тренираме всеки ден, със сигурност прекарваме
Коментари Харесай

Как са отслабваме, докато спим

Дори и да не упражняваме всеки ден, сигурно прекарваме една част от денонощието в сън. А по какъв начин да създадем по този начин, че в тези часовe организмът ни освен да се възвръща, само че и да се бори с мазнините и непотребните килограми?

Протеин

Един протеинов шейк преди лягане сигурно е доста по-добра концепция от чаша кола да вземем за пример. А учените от Щатския университет във Флорида са разкрили, че 30 грама протеин преди сън усилват броя на калориите , които тялото ни изгаря, до момента в който спим. Те са даже повече, в сравнение с в случай че не вечеряме.

Освен това, протеинът подкрепя възобновяване на мускулите. Когато те нарастват, мазнините в тялото ни понижават.

 Снимка 346870

Тъмнина

Освен че е значима, с цел да можем да заспим и да минем през всички етапи на съня, неналичието на каквато и да било светлина в спалнята подтиква производството и на киселина, която гори калории . Затова има доста истина в зависимостта здрав сън - стройна фигура.

Хлад

Когато е топло в спалнята, да заспим си е сложна задача. Оказва се, че по-ниските температури работят добре освен на съня, само че и на горенето на калории през тези часове.

Обяснението е доста просто - когато ни е хладно, организмът ни изразходва повече калории, с цел да успее да поддържа телесната температура . Същият резултат има и спането без облекла.

 Снимка 372242

Часове

Нищо не трябва да е в положение да обърква графика ни за сън. Ако спим задоволително, организмът ни гори повече калории на идващия ден, даже да пропуснем физическата интензивност.

Липсата на сън прави мастните кафези по-малко чувствителни към инсулина. Така се основава една метаболитна смяна, обвързвана със затлъстяването, написа Reader`s Digest.

Порции

Разбира се, че вечер би трябвало да са по-малки. И наложително най-малко два-три часа преди лягане. В дълбоките етапи на съня организмът ни създава хормон на растежа . Ако тогава в стомаха си имаме непреработена храна, тя си остава под формата на мазнини.

 Снимка 372243

Бонус трик

Една чаша мляко с мед преди лягане също има отслабващ резултат. Той се дължи на калция и витамин D в прясното мляко, както и на опцията на меда да отстранява непотребните течности от организма.

Грейпфрут и джинджифил - забързване на метаболизма и обезвреждане на газовете в червата. Една чаша вода, сокът от половин грейпфрут, лъжица джинджифил и лъжица мед. Изстудява се за два-три часа и се одобри преди лягане.

 Ключът към отслабването не се крие в ДНК-то
Ключът към отслабването не се крие в ДНК-то

Генотипът не играе роля при подбора на вярна диета

Киви и мента - кивито разрушава мастните депа, а ментата подтиска възприятието за апетит. Едно киви, две части лимон, няколко листа мента и 100 мл вода - всичко в блендера.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР