Дори и да изпадне в Трета лига, вторият отбор на

...
Дори и да изпадне в Трета лига, вторият отбор на
Коментари Харесай

Ботев няма да закрива дубъла си

Дори и да изпадне в Трета лига, вторият тим на Ботев (Пловдив) няма да бъде закриван, оповестява Българска телеграфна агенция. Дубълът ще продължи да се състезава при дилетантите и да извършва същата функционалност, каквато има и сега - да се дава късмет на най-хубавите момчета от школата да навлизат в мъжкия футбол.
 Добруджа направи значима крачка към спасението
Добруджа направи значима крачка към спасението

Витален триумф над дубъла на Ботев (Пд)

Ботев (Пловдив) II обаче ще би трябвало да играе съгласно разпоредбите на Трета лига. Те ще могат да употребяват четирима футболисти с професионални контракти, само че 21-годишна възраст, както и най-много един отвън Европейския съюз. Това значи, че много от момчетата във втория тим сега няма да могат да играят, защото хората с контракти са много повече.

Но пък позитивната вест е, че Югоизточната Трета лига е може би най-силната откъм равнище на футбола, а също по този начин и ще има малко пловдивско дерби. Вторият тим на градския противник Локомотив се състезава в същата дивизия и се показва много обичайно. Така че при вероятно изпадане от Втора лига, Ботев (Пловдив) II ще има шанса да се поправи и още следващата година да се върне при професионалните тимове.

В момента Ботев (Пловдив) II е на последното 18-о място във Втора лига с 27 точки, като изостава на 6 от първия над чертата Струмска популярност. Евентуална загуба в 32-ия кръг този петък ще направи оцеляването им напрактика невероятно.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР