Дори да се извърши ремонта на МиГ– 29 не съм

...
Дори да се извърши ремонта на МиГ– 29 не съм
Коментари Харесай

До 3-4 години трябва да има нов изтребител, според генерал Лалов

Дори да се извърши ремонта на МиГ– 29 не съм оптимист, че може да лети до 2028-2030 г, сподели командирът на авиобаза " Граф Игнатиев " бригаден военачалник Иван Лалов пред БНР. Такова мнение няколко пъти е изразявал министър председателят Бойко Борисов. Според Лалов МиГ-29 би трябвало да бъдат употребявани още 3-4 години, до момента в който бъде доставен нов за армията ни изтребител и бъдат подготвени водачите за него. Изборът на нов за армията ни изтребител беше забавян няколко пъти, като съгласно обещанията на министъра на защитата Красимир Каракачанов, плановете за придобиване за нов изтребител, кораби за Военновъздушни сили и бронирани машини за пехотата би трябвало да бъдат импортирани до края на месеца в държавното управление, и в Народното събрание за утвърждение.

През предходната седмица стана ясно, че съветският производител на изтребителите " РСК – МиГ ", ще ремонтира всичките 15 изтребителя МиГ-29, които България има против 81 млн. лева За тази сума съветската държавна корпорация би трябвало да обезпечи годишен нальот от 1450 часа за интервал от 4 години, като във всеки миг би трябвало да са изправни две трети от наличните изтребители.

Лалов сподели, че не познава клаузите на контракта с РСК -МиГ, само че чака забавяне за начало на ремонтните работи от порядъка от 4 до 6 месеца. Наличните изтребители съгласно Лалов не са доста и са извънредно незадоволителни за подготовката на водачите, като 2 машини са в непрекъсната подготвеност. Нашите техници прави всичко допустимо да обезпечат дребното изправни самолети досега, когато ще дойдат аварийни елементи, сподели Лалов.

" Трябва да вземем всички ограничения да се противопоставим на нападателна Русия. За страдание нашата техника е съветска и би трябвало да я използваме ", сподели военачалник Лалов. Според него единствено Русия е способна да поддържа самолетите, които създава. Той не описа детайлности за произшествия и срещи с съветски водачи във въздуха над Черно Море, сподели единствено, че не е имало случай в който нашите летци да се налагало да излетят и да не са изхвърчали. " Всеки извършва своите задания по разузнаване и всевъзможни други дейности и във всеки един миг сме били на място с цел да покажем, че нашата противовъздушна система бди и нашата авиация е на своето място ", добави Лалов. За взаимната защита на въздушните граници с Италия, Лалов сподели, че по всички цели са били вдигани българските самолети.

" Най-сериозната инвестиция е в хората. Без хората и най-съвременният аероплан е купчина желязо. Ние сме на път да стартираме да губим и губим персоналния състав, който търси друго занятие ", сподели още Лалов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР