Дори да съм в опозиция, няма да приветствам влизане в

...
Дори да съм в опозиция, няма да приветствам влизане в
Коментари Харесай

Премиерът в Берлин: Дори да съм в опозиция, няма да приветствам влизане в Шенген

" Дори да съм в съпротива, няма да поздравявам влизане в Шенген по сухопътната граница. В момента не знам дали е преференциално за България да влиза в Шенген ", съобщи министър председателят Бойко Борисов след среща с ръководителя на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) Александер Добриндт в Берлин.

" Всеки ден връщаме на Гърция над 150 имигранти. Ако Александър каже през днешния ден влизате в Шенген, ще изпълнят България ", добави министър председателят.

Присъединяването в Шенген е стратегическа цел за България от години, само че поради незадоволителните резултати в битката с престъпността и корупцията някои страни-членки към момента имат запаси. Борисов от своя страна стартира да изяснява неуспеха на ръководството си да убеди западните ни сътрудници с това, че влизането на България в зоната за свободно придвижване в действителност не е преференциално.

Премиерът уточни, че и сега употребяваме Шенгенската система в битката с тероризма, контрабандата, наркотрафика, пролиферацията.

" Имаме 100% продан с всички немски и европейски служби “, сподели Бойко Борисов и добави, че съглашението за мигрантит с Турция работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР