Дори да ни се струва понякога, че всичко вече е

...
Дори да ни се струва понякога, че всичко вече е
Коментари Харесай

Пробиоците помагат за здравето на венците и устната кухина

Дори да ни се коства от време на време, че всичко към този момент е намерено и открито, изключително що се отнася за здравето на индивида, хората, отдадени на научни открития постоянно намират метод да ни изненадат. Така да вземем за пример, от последни изследвания излиза наяве, че е открит нов метод за поддържане здравето на венците и устната празнина - освен това със средства, които са част от всекидневието ни.

Според учените ежедневната приложимост на пробиотици подобрява здравето на устната празнина, доста намалявайки неприятни положения на гингивит и други възпаления.

Проучване, оповестено едвам преди няколко месеца, наблюдава резултата от ежедневния банкет на пробиотик върху здравето на венците при възрастни пациенти с гингивит. Половината от участниците в изследването са получили пробиотични таблетки за смучене, с бактериалния вариант HN019 на Bifidobacterium lactis, изолиран от киселото мляко, до момента в който другата половина - плацебо.

След осем седмици откривателите мерят положението на венците на двете групи и откриват, че хората, приемали пробиотика, имат доста усъвършенстване на положението си. Това води до заключението, че пробиотиците играят забележителна роля за възстановяване и опазване здравето на венците и устната празнина.

Откритието е значимо, така като здравето на устата е аршин за цялостното ни здравословно положение. Лошата орална хигиена и положения като гингивит могат да доведат с изключение на до загуба на зъби и до увреждане на тъканите и костите и даже до когнитивен спад, водещ до деменция и болест на Алцхаймер.

И защото храносмилането стартира в още в устата, разумно е и микробиомът (милиардите бактерии и гъбички, които населяват червата ни), а оттова и пробиотиците да играят забележителна роля в оралната хигиена и здравето. Така че, наред с ежедневното четкане на зъбите и почистването им с конец, става известно, че пробиотиците също могат да бъдат потребна добавка към рутината за орално здраве.

От Mind Body Green напомнят и, че не би трябвало да подценяваме и качественото и дълготрайно сдъвкване на храната, както и приема на витамин D за здрави зъби.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР