Дори да има вариант за поетапно влизане, е важно той

...
Дори да има вариант за поетапно влизане, е важно той
Коментари Харесай

Габриел: Няма опасност България и Румъния да бъдат разделени за Шенген

„ Дори да има вид за поетапно влизане, е значимо той да обгръща и сухопътните граници ”, добави тя
На този стадий няма заплаха България и Румъния да бъдат разграничени за Шенген. Това разяснява вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. „ Трябва да изкажа признателност за това, че с румънските ни сътрудници не се поддаваме на каквото и да е било прелъщение и считам, че е доста значимо да продължим дружно ”, посочи тя.

Габриел разясни, че диалозите за присъединението ни към Шенгенското пространство текат редом с Нидерландия и Австрия от първия ден. „ Важно е да отстоим позицията, че България е заслужила своето участие. Последният отчет на Европейска комисия споделя, че страната ни има основна роля за опазването на външните граници и разполага със мощна система за ръководство на границите ”, сподели още външният министър.

 

Вицепремиерът акцентира, че за България е значимо даже да има вид за поетапно влизане в Шенген, той да обгръща и сухопътните граници. „ Това, което ще донесе действителна изгода на хората, страната и бизнеса, е да имаме пакет от всички граници – въздушни, морски и сухопътни ”, добави тя.

Относно нападнатия край Йемен български транспортен съд „ Руен ” външният министър изясни, че Министерство на външните работи е направило нужното информацията да бъде предадена на всички сътрудници и институции, на които ще се разчита за подпомагане.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР