Дори броят на случаите да нараства драстично в Европа и

...
Дори броят на случаите да нараства драстично в Европа и
Коментари Харесай

Коронавирусът: Какво се случва, след като оздравеете

Дори броят на случаите да нараства фрапантно в Европа и Северна Америка, коронавирусът доближи своя пик в няколко азиатски страни и първите проучвания за дълготрайните резултати на вируса към този момент са факт.

Колко дълго живее коронавирусът в тялото ви?

Проучване на здравното списание " The Lancet “ дава справедлив отговор. То оповестява, че пациентите с ковид могат да задържат патогена в дихателните си пътища за 37 дни, което значи, че те могат да останат инфектирани в продължение на доста седмици.

Като се има поради, че актуалният карантинен интервал се предлага за 14 дни, пациентите могат да останат инфектирани дълго откакто признаците им изчезнат, неумишлено разпространявайки вируса в допълнение.

Можете ли да се болестите още веднъж?

Наблюдават се изолирани случаи на хора, за които се твърди, че са инфектирани с вируса още веднъж. Данните на здравните чиновници в китайската провинция Гуангдонг оповестяват, че 14 на 100 от хората, които са се възстановили, още веднъж са дали позитивна проба. В края на февруари Ройтерс заяви за жена в Осака, Япония, която също е дала позитивна проба, откакто се е възстановила от предходното заразяване. Подобен случай беше докладван и в Южна Корея.

Възможно е обаче да има други пояснения, а повода да не е наново заразяване с вируса. Съществува вероятността той да е бил в " спяща фаза “ след първичното заразяване с минимални признаци, преди да нападна белите дробове. Или постоянно има човешка неточност, като да вземем за пример неопределено тестване или преждевременното изписване на пациентите.

Обикновено, когато имунната система на организма пребори вирусна зараза, имунитетът знае по какъв начин да го победи още веднъж. Изключение би било, в случай че пациентът по някакъв метод има имунодефицит.

Антъни Фочи, шеф на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания, означи в чуване пред Комитета за контрол и промяна на Камарата в четвъртък: " Официално не сме го потвърдили, само че е доста евентуално да е по този начин. Защото в случай че това работи като всеки различен вирус, откакто се възстановите, няма да се болестите още веднъж. "

Какви са последващите резултати, в случай че се възстановите?

Болничното управление в Хонконг е изследвало първата вълна пациенти, които са се възстановили от доказани случаи на вируса. В града е имало 131 случая, от които три смъртни, а общо 74 души са били освободени. Д-р Оуен Цанг Так-ин, медицински шеф на Инфекциозния център на властта в болница " Принцеса Маргарет “ в Квай Чунг, съобщи, че лекарите към този момент са следили към дузина изписани пациенти за следващи резултати. Двама до трима от пациентите са имали трайни последици след излекуването, оповестява The South China Morning Post.

" Те се задъхваха, в случай че вървят малко по-бързо ", сподели доктор Цанг на брифинг в медиите в четвъртък. " Някои пациенти могат да имат към 20 до 30 на 100 дисфункция на белите дробове [след възстановяване]. “

Пациентите към този момент ще бъдат подлагани на проби, които да наблюдават белодробната им функционалност, а физиотерапията и кардио-упражненията - насърчавани за подсилване на белите дробове. За момента наблюденията демонстрират дали има краткотрайно увреждане на белите дробове, само че към този момент остава неразбираемо дали това може да има трайни последствия по-късно в живота, като белодробна фиброза.
 

Plovdiv24.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР