Дори без голямата си звезда в атака Ерлинг Холанд -

...
Дори без голямата си звезда в атака Ерлинг Холанд -
Коментари Харесай

Шампионът Сити спря лошата серия с обрат срещу Лутън, Холанд не игра

Дори без огромната си звезда в офанзива Ерлинг Холанд - Манчестър Сити съумя да обърне и победи новака във Висшата лига Лутън с 2:1. 

" Гражданите " изоставаха с 0:1, откакто получиха гол в добавеното време на първата част, само че с голове на Бернардо Силва и Джак

Грийлиш през втората част момчетата на Пеп Гуардиола завоюваха трите точки. Така те събраха актив от 33 точки на четвъртото място в класирането. Лутън е 18-и с девет точки. 

Фил Фодън получи точно подаване в наказателното поле и мигновенно насочи изстрел, само че Томас Камински сподели инстикт и блесна със избавяне още във втората минута. 

В 27-ата минута Камински още веднъж се намеси при изстрел на Фодън, който този път насочи удар по трева. Две минути по-късно и Хулиан Алварес бе отхвърлен от Камински. 

Така се стигна до добавеното време на първата част, в което Лутън поведе в резултата. Андрюс Таунзенд пропусна топката и я остави на Елайджа Адебайо, за който бе обикновено да я засече в опразнената врата за 1:0. 

Манчестър Сити стигна до поврат през втората част. 

Първо в 62-ата минута рикоширала топка стигна до Бернардо Силва, който от границата на наказателното поле я прати в долния ляв ъгъл на вратата, защитавана от Камински за 1:1. 

Само три минути по-късно " жителите " вкараха втори гол. Негов създател бе Джак Грийлиш, като в началото попадението му не бе зачетено, само че след намесата на ВАР, Тим Робинсън призна гола на британския национал, с който първенците поведоха в резултата. 

В идващите минути Ман Сити продължи да държи повече топката и да владее събитията на терена. 

Футболистите на Пеп Гуардиола не съумяха да вкарат трети гол, който да ги успокои, само че и не позволиха ново попадение във вратата си и съумяха да спрат серията си от четири следващи мача във Висшата лига без триумф. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР