Челси продължава към четвъртия кръг на ФА Къп след успех

...
Челси продължава към четвъртия кръг на ФА Къп след успех
Коментари Харесай

Челси прегази Престън за по-малко от полувреме и продължава напред за ФА Къп

Челси продължава към четвъртия кръг на ФА Къп след триумф с 4:0 против представителя на Чемпиъншип Престън.

Втородивизионният отбор удържа елитния си противник през първите 45 минути и съумя да резервира нулево тъждество. След почивката обаче лондончани нанизаха три бързи гола, с които убиха интригата. Точни бяха Армандо Броя, Тиаго Силва и Рахим Стърлинг. Крайният резултат оформи Енцо Фернандес в заключителните минути от постоянното време.

Първата сериозна заплаха в мача беше на сметката на Челси. В 19-ата минута прекрасен удар на Стърлинг беше париран от вратаря Фредерик Уудман.

Три минути по-късно Коул Палмър откри с центриране в наказателното поле Енцо Фернандес. Ударът на аржентинеца обаче мина на сантиметри от задачата.

В 27-ата минута Престън за малко да поведе. Милутин Осмаич нахлу в наказателното поле и стреля по диагонала. Джордже Петрович внимаваше и съумя да улови.

Беше ясно, че един гол ще отвори мачът. В 58-ата минута Челси стигна до попадение и поведе. Мало Густо получи отляво и центрира със мощния си десен крайник. Армандо Броя беше изтърван от бранителите. Той се извиси високо над всички и с глава насочи топката в мрежата.

В 66-ата минута домакините удвоиха преднината си. Коул Палмър извърши ъглов удар. На близката греда беше Тиаго Силва, който с глава матира Уудман – 2:0.

Три минути по-късно Челси получи директен свободен удар тъкмо пред наказателното поле, откакто Тома Брамол спря обещаваща офанзива на „ сините “. Зад топката застана Стърлинг, който трансферира стената и откри мрежата на Престън.

В 85-ата минута Енцо Фернандес беше изведен във вратарското поле. От непосредствена непосредственост той мъчно можеше да пропусне и не го направи. Попадението му обаче не беше зачетено поради засада. Последва интервенция на ВАР и се оказа, че аржентинецът е в постоянна позиция – 4:0.

До края резултатът се резервира неизменен и тимът на Маурисио Почетино се поздрави с крайния триумф.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР