Дори ако сте се ваксинирали срещу COVID-19 или сте се

...
Дори ако сте се ваксинирали срещу COVID-19 или сте се
Коментари Харесай

Съвет: Как да носим маска, без да запотяваме очилата си

Дори в случай че сте се ваксинирали против COVID-19 или сте се възстановили от зараза, въпреки всичко е значимо да носите маска. А с маските идва и един от най-безобидните проблеми на коронавирусната пандемия: замъглените очила. Това се случва, когато топлият мирис излиза от горната част на маската ви и попадне върху по-хладната повърхнина на стъклата на очилата ви.
Колкото и да е досадно, не спирайте да носите маската си. Носенето ѝ оказва помощ да се спре разпространяването на COVID-19. Вместо това, следвайте следните препоръки за поддържане на диоптрични очила, слънчеви очила или защитни очила.
За страдание, офталмолозите лекуват от ден на ден контузии при хора, които не са носили защитни очила, до момента в който са били с маска. Те са лекували строителни служащи, които са претърпели пръсване на очни ябълки след унищожаване на замъглени защитни очила, и неопитни притежатели на къщи, които не са считали, че би трябвало да защищават очите си, до момента в който вършат дребни планове по къщата.
„ Ако има бутон„ ВКЛЮЧИ “ или има забъркан химикал, постоянно споделям на пациентите си да носят защитни средства за очите “, споделя доктор Ребека Тейлър, офталмолог.
 Маските за еднократна приложимост - екологична бомба със закъснител Маските за еднократна приложимост - екологична бомба със закъснител
Покриването на лицето към този момент е законово условие на доста публични пространства в целия свят. Още преди да станат наложителни, маските...
Независимо дали сте  общ служащ на строителна площадка или просто присвивате очи през мъглата, с цел да видите какво има на рафта на хранителния магазин, ето няколко съвета, с цел да предотвратите замъгляването на очилата от маската на лицето.
Поставете маската си на лицето си
Ако маската ви не пасва добре на лицето ви, топлият въздух е прекомерно евентуално да излезе и да замъгли лещите ви. Когато слагате маската си, не забравяйте да стиснете върха на маската, с цел да пасне на формата на носа ви. Ако вашата маска ви разрешава, затегнете и страните за по-добро прилепване.
Използвайте здравна или атлетична лента, с цел да пандизите празнината сред моста на носа и горната част на маската. Ако нямате тиксо, пробвайте с лепяща превръзка.
Избършете стъклата на очилата си, преди да ги сложите
 Как да НЕ ви се запотяват очилата, до момента в който носите маска Как да НЕ ви се запотяват очилата, до момента в който носите маска
Независимо дали приказваме за слънчеви, или диоптрични очила, ясно е, че когато сте с маска, ситуацията не е по никакъв начин розово, а даже клони к...
Разтвор срещу замъгляване или даже деликатно измиване на стъклата със сапун и вода, преди да ги носите, може да помогне. Това ще предотврати натрупването на водни капчици и замъгляването на стъклата ви.
Регулирайте очилата си
Натискането на очилата напред върху носа ви ще разреши на повече въздух да циркулира и ще попречи на дъха ви да замъгли зрението ви. 
Поставете очилата върху маската за лице
Опитайте да издърпате маската си над носа и да поставите очилата върху нея. Това ще блокира приключването на въздуха и ще предотврати замъгляването. Ако опитате това, уверете се, че маската ви към момента стои вярно върху лицето ви. Носът и устата ви би трябвало да са изцяло покрити.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР