Дори 30 минути ходене на ден могат да подобрят здравето,

...
Дори 30 минути ходене на ден могат да подобрят здравето,
Коментари Харесай

10 неща, които ще се случат, ако ходите пеша всеки ден

Дори 30 минути вървене дневно могат да подобрят здравето, външността и настроението. Удивително е с какво тъкмо е скъпа за тялото и душата една елементарна разходка:
1. Предизвиква позитивни промени в мозъка

Аеробни извършения с леко натоварване, да вземем за пример вървене, предотвратяват ранното развиване на деменция и понижават риска от насърчаване на Алцхаймер, съгласно едно от проучванията на мозъка. Ходенето пешком усъвършенства психическото здраве като цяло, понижава напрежението и високите равнища на ендрфини.
2. Подобрява зрението

Може да ви се коства, че очите не са свързани с краката, само че разходката се отразява благотворно и на зрението, като редуцира очното налягане, а това понижава вероятността от глаукома.
3. Увеличава размера на белите дробове

Ходенето усилва потока на О2 в кръвта, оказва помощ да се упражняват белите дробове, както и да се отстраняват токсините в организма. Това води до естествено филтриране на организма. Поради по-доброто и по-дълбоко дишане по време на вървене пеш, понижават и някои признаци, свързани с белодробни болести.
4. Намалява риска от сърдечни болести

Според Американската асоциация на кардиолозите, ходенето пешком се приближава по успеваемост до бягането. И двете водят до понижаване на риска от високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет и коронарна болест на сърцето. Сърцето става по-силно и изпомпва повече кръв с всеки удар. В резултат на това, човек става по-издръжлив, както на интензивни физически натоварвания, по този начин и на ежедневните задания, с които ни сблъсква животът всеки ден.
5. Подобрява положението на панкреаса

В рамките на 6 месеца са изследвани хора в 2 групи – " бегачи " и " ходещи пешком ". Резултатите: при участниците в изследването от втората група се следи усъвършенстване на равнищата на глюкозна приемливост, което е съвсем 6 пъти по-голямо (т.е. какъв брой добре кръвната захар се всмуква от клетките) спрямо групата на " бегачите`.

6. Подобрява храносмилането

30 минути вървене всеки ден може да усъвършенства доста храносмилането и редуцира риска от запек, защото контролира придвижванията на червата.
7. Укрепва мускулите

10 000 крачки дневно се равняват на 7,5 км приблизително и се причислят към действителните фитнес тренировки. Особено, в случай че се движите по изкачване или изкачвате стълби. Натоварването не е толкоз огромно и организмът няма да има потребност отдавна за възобновяване.
8. Поддържа костите и ставите

Разходките и придвижванията навън вършат ставите по-подвижни и предотвратяват загубата на костна маса. Те даже могат да понижат риска от фрактури. 30 минути вървене дневно понижават сковаността и възпаленията.
9. Облекчава болките в кръста

Ходенето способства за по-добро кръвообращение в гръбначните структури и усъвършенства гъвкавостта на фигурата, което е жизненоважно за здрав гръбнак. То е избавление за всички, които изпитват болки в кръста и гърба.
10. Успокоява съзнанието

Разходките потвърдено понижават признаците на меланхолия у пациенти със съществени депресивни разстройства, защото вървенето пешком дава опция да подредим мислите си и да се успокоим, когато сме смутени, тъй като провокира приятни чувства. Особено в компанията на обичани хора!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР