Дори 100 минути нямаме толеранс за справяне с кризите. Това

...
Дори 100 минути нямаме толеранс за справяне с кризите. Това
Коментари Харесай

Асена Сербезова: Поемането на този пост е една изключителна отговорност

Дори 100 минути нямаме толеранс за справяне с рецесиите. Това съобщи новият здравен министър проф. Асена Сербезова пред БиТиВи. По думите ѝ всеки един министър би трябвало да взима значими решения въз основата на науката. Асена Сербезова знаела с какво се захваща, знае, че няма да бъде сама. " Това е един парещ стол и поемането на този пост е една изключителна отговорност, който не би трябвало да се приема като добре или зле за кариерата. Това е една опция да се създадат дребни и положителни неща за опазването на здравето, по-късно, в случай че има небосвод по-големи и да се създадат по-големите промени, за които всички приказваме ", акцентира Сербезова.

Тя уточни, че има резултати от едно изследване в България, което демонстрира, че хората имат по-голямо доверие на персоналните си лекари и фармацевтите. Преди към 2 години беше препуснато скъпо време за информационна акция измежду медицинските експерти, уточни здравният министър. Разработват се инструкциите и разпоредбите за това кой да имунизира децата от 5 до 11-годишна възраст. Лекарите и фармацевтите могат да предадат в наличен тип информацията за имунизациите и позитивизмът от това, в случай че обществото се имунизира. С подобаващата информация може да се получи отговорът за имунизациите, който касае хората, сподели Сербезова. Около 80% от личния състав в Министерство на здравеопазването са имунизирани. Във връзка със разногласията за това дали да се влиза в Народното събрание със зелен документ или не, Сербезова съобщи, че зеленият документ дава три благоприятни условия, като една от тях и най-важната е ограничение разпространяването на инфекцията.

Новата здравна акция ще бъде направена с всички здравни експерти и със СЗО. Сербезова ще желае разбор и за това по какъв начин действат самите коронавирус зони. Ние имаме доста лечебни заведения, само че имайки доста лечебни заведения, аптеки и всичко, с което сякаш разполагаме да лекуваме, имаме най-ниската дълготрайност на живот, с най-висока предотвратима обща смъртност и има нещо, което не работи по какъв начин би трябвало, оцени Сербезова. Тя посочи, че с цел да има промени, би трябвало да има тактика, визия и един цялостен мандат. Сербезова ще изиска и одит на системата за медикаментите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР