Дора изкарала тежък Ковид, лежала във ВМА Съпругата на Велко

...
Дора изкарала тежък Ковид, лежала във ВМА Съпругата на Велко
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски спаси вдовицата на Велко Кънев

Дора изкарала тежък Ковид, лежала във ВМА

Съпругата на Велко Кънев – Дора, се е сблъскала с тежък ковид в разгара на лятото. Ковидът не минал леко за нея и се наложило да постъпи в болница. Екипът от експерти на ген. Мутафчийски и ВМА съумели да овладеят ситуацията и да спасят вдовицата на именития артист, написа вестник Ретро.

Боледуването ѝ съвпаднало с проектите ѝ да замине за Париж при една от дъщерите си, само че се наложило да анулира пътуването за септември.

Голямата щерка на Велко – Катерина, от дълги години живее в Канада. Изкарва девет в Монреал, след това се мести в Торонто. Тя приключи японска лингвистика в СУ „ Св. Климент Охридски “, само че в този момент работи в банка. Другата щерка на Велко – Марта, приключва стопанска система в университета „ Нантер “ в Париж и магистратура в Сорбоната. Омъжена е за французин, с който имат три деца – близнаците Матис и Леа и по-голямото им братче Аксел. Марта също работи на висок пост в известна френска банка.

През предишния декември, когато се навършиха 10 години от кончината на артиста, всичките му близки се събраха в България, с цел да го почетат. Десетилетие след загубата му жена му Дора към момента не е преодоляла тъгата си. „ Все го очаквам да влезе, доста ми е мъчително. Имах сън преди време, който се повтаряше – желая да изляза на сцената, само че не се получаваше. Велко ме подканя, а аз не мога. Но това беше, от доста време не съм го сънувала. Липсва ми “, споделя вдовицата на звездата от „ Клуб НЛО “.

Съвместният им живот е като приказка и минава без кавги, в мир, обич и съгласие. „ Не сме живели доста богато. На брачното ни сключване в общината се изсипа целият сливенски спектакъл с шефа Жарко Павлович, а Велко нямаше формален костюм. Юри Ангелов му даде абитуриентското си сако, а аз бях с черно поло и карирана пола. Но бяхме доста щастливи “, връща лентата обратно Дора.

Велко Кънев ни напусна на 11 декември 2011 година след две години битка с подъл рак на гласните струни.

Битката имаше висока цена за огромния артист, който загуби гласа си и в последните си дни не можеше да пророни дума, а общуваше с писане. Кънев мълчеше за заболяването си и не търсеше страдание. Случайно и прекомерно късно се разбра обществено, че се е нуждаел от скъпоструващо лекуване в Германия, което давало възможна вяра. Негови сътрудници бързо се сплотиха към идеята да оказват помощ и изнесоха серия благотворителни спектакли. Министерството на културата го изпрати в немска болница. Въпреки че се откриха средства, Велко Кънев издъхна единствено на 63 години.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР