Допуснатото за разглеждане искане на Гешев в КС се явява

...
Допуснатото за разглеждане искане на Гешев в КС се явява
Коментари Харесай

Йордан Иванов: Парламентът трябва да избере нов ВСС

„ Допуснатото за разглеждане искане на Гешев в Конституционен съд се явява спънка за избор на нов основен прокурор. Парламентът също така би трябвало да избере нов Висш правосъден съвет. “ Това сподели депутатът от ПП-ДБ Йордан Иванов.

Конституционният съд ще се занимава с това противоконституционен ли е механизмът, по който основният прокурор се освобождава с 13, а не със 17 гласа във Висшия правосъден съвет. 

В жалбата си той пита дали е законно основен прокурор да бъде определен с 17 гласа, а да бъде предварително освободен с 13

Според Иванов е доста значимо да се прегледа първо правосъдната промяна.

„ Защото тогава, когато успеем да намерим задоволително необятна платформа, на която да стъпим в българския парламент, това би дало над 180 гласа и тогава се минава по-ускорен метод “, добави Иванов.

Той сподели, че са удовлетворени от отдръпването на Делян Пеевски от Движение за права и свободи от конституционната комисия.

„ Това е една позитивна стъпка. Ние чакахме от всички партии да се смъкна напрежението, с цел да се организира изчерпателен диалог какво може да се случи Не искахме никакви знакови политически фигури в тази комисия “, изясни Иванов.

Против бяха ГЕРБ-СДС, а Политическа партия и Демократична България се въздържаха

Той разяснява и имунитета на Бойко Борисов.

„ Днес не е обсъждан имунитетът на Борисов. Днес гласувахме процедура на Българска социалистическа партия да бъде позволено в зала за преглеждаме имунитета на Борисов като не става дума единствено за него, само че и за всички други народни представители, като ние гласувахме срещу, тъй като има основана комисия и този въпрос с имунитета ще бъде прегледан безусловно след няколко седмици “, сподели Иванов.

Гледайте целия диалог във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР