„Допусна се една грешка в управлението на кризата с коронавируса,

...
„Допусна се една грешка в управлението на кризата с коронавируса,
Коментари Харесай

Миндов: Домашното тестуване бе грешка, така не може да хванем всички болни

„ Допусна се една неточност в ръководството на рецесията с ковид, а точно – пуснаха се проби за домашна приложимост. Много хора си вършат проби, те излизат позитивни и хората се укриват. Някои се самоизолират, а други вървят на работа и разнасят болестта “.

Това сподели в „ Тази заран “ доктор Георги Миндов, ръководител на Националното съдружие на софийските общопрактикуващи лекари.

Според него сходно нещо не е трябвало да се случва и всеки тест е трябвало да се прави в лечебно заведение, което да пуска бързо уведомление, контактните хора да се търсят и да бъдат изолирани.

„ Не може под никаква форма проби да бъдат за домашна приложимост, в случай че би трябвало да се наложи карантина “, безапелационен бе Миндов.

„ Заради домашното тестуване губим контрола и не можем да хванем всички заболели “, добави той.

По отношение на изборите доктор Миндов сподели, че нещото, което го е тормозило, е било дългото очакване на хората от СИК в рейсовете.

„ В малко затворено пространство един да има с инкубационен интервал или да е безсимптомен притежател, бъдете сигурни, че тези хора ще бъдат инфектирани. До края на седмицата нека да не се разболеят “, разяснява доктор Георги Миндов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР