Допреди по-малко от десетилетие беше трудно да си представим свят,

...
Допреди по-малко от десетилетие беше трудно да си представим свят,
Коментари Харесай

Твърде късно ли е за промяна? Бившите ангели на Victoria's Secret, които заклеймиха бранда

Допреди по-малко от десетилетие беше мъчно да си представим свят, в който марката Victoria’s Secret – дружно с прилежащите ѝ дългокраки, зашеметяващо красиви модели, не е на върха на славата. 

Последните няколко години обаче донесоха голям брой промени, които никой от нас не бе планувал – като световна здравна пандемия и взривът на body positive (позитивно отношение към тялото – бел. прев.) придвижването. Именно второто бе повода за западането на марката за долни дрехи, чиито продажби понижават от 2016 година насам. 

Виж още: Принцесите не са това, което бяха! Актриси с всевъзможни форми и генезис стават приказни героини

Днес от ден на ден компании стартират да употребяват по-едри модели, а обществените медии са цялостни с апели за “истинска хубост ”. Въпреки това, Victoria’s Secret до скоро оставаха консервативни в метода си и отказваха да създадат компромис с визията на своите “ангели ”: В изявление от 2018, маркетинг шефът на марката Ед Разек даже отсече, че в никакъв случай няма да наеме закръглена или транссексуална жена за дефилето им.

Това закостеняло отношение докара на компанията доста рецензии, като през 2019 даже им се наложи да анулират ревюто си поради спад в известността. Бъдещето на Victoria’s Secret не изглеждаше ярко до тази година, когато от марката оповестиха тотална смяна в имиджа им: Вече под ново управление, те оповестиха, че споделят “чао ” на ангелите си.

Вместо посредством тях, от в този момент нататък Victoria’s Secret ще популяризират продуктите си посредством “посланици ” – сполучливи дами с разнородни специалности, генезис и осанка. Макар на пръв взор това да звучи като стъпка в вярната посока, мнозина останаха скептични по отношение на положителните планове на марката. Изненадващо, някои от най-острите рецензии бяха отправени точно от някогашните модели на марката.

Виж още: Да станеш супергероиня: Как актрисите на Marvel и DC упражняват за функциите си?

Ето кои четири ангела се изрекоха срещу Victoria’s Secret и за какво:

Карли Клос

Първият ангел, осмелил се намерено да се опълчи на Victoria’s Secet, бе Карли Клос. Супермоделът бе рекламно лице на марката в продължение на две години, само че в следствие напусна през 2019. Тогава тя отдаде решението си на несъответственост сред професионалните си отговорности и образованието ѝ в New York University. В следствие обаче Карли призна, че марката е “несъвместим с възгледите ѝ ”. 

Скоро след напускането си моделът започва самодейността “Kode with Klossy ” ( “Кодирай с Клоси ” – бел. прев.), целяща да усили броя на дамите програмисти. “Осъзнах, че Victoria’s Secret не рефлектира вида обръщение, което се надявам да изпратя на младите девойки по света, ” сподели тя. “Това беше преломен миг в израстването ми като феминист. ”

Виж още: #FreeBritney не е единствено от почитателите! Тези международни звезди също се разгласи в поддръжка на Бритни Спиърс 

Хайди Клум

Един от най-култовите ангели  на Victoria’s Secret – Хайди Клум, също разяснява новия имидж на марката. Германският модел, която стана ангел през далечната 1999 година, отсече, че съгласно нея е било “крайно време ” за смяната. Хайди показа, че нейният личен опит с марката е бил положителен, само че че на компанията им е лишило “твърде дълго ” да се приспособяват. “Като модел, просто се радвах да имам работа, ” сподели тя. “Сега обаче съзнавам, че има всевъзможни хора и те всички заслужават да се видят на стилния подиум. ”

Бриджит Малкъм

29-годишната австралийка Бриджит Малкъм намерено жигосах Victoria’s Secret поради натиска, който са ѝ оказвали да отслабне. В искрено Tik Tok видео Бриджит, която дефилира за марката през 2015 и 2016 година, назова смяната в имиджа им “позьорска смешка ”. Тя показа, че откакто качила няколко кг през 2017, Ед Разек ѝ споделил, че към този момент “не наподобява задоволително добре ”, с цел да е част от ревюто. 

Бриджит сложи случката в подтекста на цялостния тормоз, който е срещала от страна на стилната промишленост. Моделът показа, че сътрудникът ѝ я съветвал да “прави секс и взима опиати ”, с цел да отслабне. Това довело до анорексия, под паника офанзиви и посттравматичен стрес, които я принудили краткотрайно да спре работа. За благополучие през днешния ден Бриджит към този момент се усеща доста по-добре. Лошият ѝ опит с Victoria’s Secret, обаче, наподобява остава...

Виж още: Транссексуална актриса в " Клюкарката "? Коя е Зайон Морено и за какво ще чуваме от ден на ден за нея 

Бела Хадид

По-малката от сестрите Хадид – Бела, показа, че “никога не се е чувствала мощна ” по време на ревютата на Victoria’s Secret. Моделът разкри, че актуалната ѝ работа като рекламно лице на марката за долни дрехи Savage x Fenty (която е благосъстоятелност на певицата Риана) е първият път, в който се е почувствала в действителност секси. Изглежда музикалната звезда е окуражила Бела да се държи на подиума по този начин, както ѝ идва от вътрешната страна – и това е сработило. “Риана е невероятна, ” сподели Бела. “Дотогава не бях дефилирала с такава убеденост. ”

Изображение: https://www.instagram.com/karliekloss/, https://www.instagram.com/heidiklum/, https://www.instagram.com/bellahadid 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР