Допреди няколко години ябълковият оцет може да е бил тайната

...
Допреди няколко години ябълковият оцет може да е бил тайната
Коментари Харесай

Нещата, които не бива да чистим с ябълков оцет

Допреди няколко години ябълковият оцет може да е бил тайната на бабите и някои доста усърдни домакини за почистването на разнообразни неща вкъщи. Напоследък обаче той се е трансформирал в обичан " препарат " на всеки, който търси екологични и евтини решения за хигиената у дома.
Прочетете още
Да, оцетът е на ниска цена, не е отровен и има способността да убива бактерии и гъбички . Като неприятно негово качество можем да изтъкнем острата миризма, само че се оказва, че той напълно не е подобаващ за разчистване на всичко , пишат The Washington Post.

Докато киселината в оцета е благотворна за текстил, керамични плотове или повърхности, задържащи котлен камък, тя не се отразява добре на естествени материали като мрамор, гранит или натурален камък . Затова не е целесъобразно да почистваме плотове от такива материали, както и керамика, с оцет.

 Снимка 658365

Подове от естествено дърво също би трябвало да заобикаляме да чистим с оцет или препарат на оцетна основа, тъй като ще нарушим защитното им покритие. Същото важи и за мебели от дърво .

 Снимка 653164

Оцетът разяжда повърхността на тигани, тенджери и други съдове от чугун . Ножове също не трябва да се чистят с киселина поради корозията, която може да провокира. Екрани на електронни устройства - също, въпреки това да ни се коства близо до логиката.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР