Допреди COVID бележехме постоянно ръст на продажбите на превозни документи,

...
Допреди COVID бележехме постоянно ръст на продажбите на превозни документи,
Коментари Харесай

Въвеждат билет за време в градския транспорт на София

Допреди Коронавирус бележехме непрекъснато растеж на продажбите на транспортни документи, което приказва за повишаванията на пътуванията с градски превоз на територията на нашия град. Оттук насетне общинският съвет сътвори орган, който да сътвори нова тарифна политика. В него вземат участие представители на всички политически сили. Това съобщи Зафир Зарков от Столична община на конференция. 

" С новите оферти ние допълваме досегашната тарифна политика. На първо място ще имате опцията да се прекачвате в транспортните средства безкрайно в границите на избран интервал от време. Това е картата 30+, с която в границите на 30 минути бихте могли да употребявате цялата система на градския превоз, да се валидирате във всяко транспортно средство в границите на това време безкрайно, а по-късно да продължите пътуването си в последното определено до последната му дестинация ", обясни Зарков.

" Тоест билетът за време планува опцията не да се возите единствено 30 минути, а да се возите 30 минути, сменяйки безграничен брой. На база направените разбори, ние видяхме какъв е интервалът на промяна на транспортните средства, когато жителите сменят повече от един ", добави ръководителят на СОС Георги Георгиев.

" Цената, която ще предложим за тази карта ще е 1,60 лева На досегашния билет му се дава една нова опция, която го прави още по-атрактивен. В последното транспортно средство, в което сте се валидирали можете да си довършите пътуването до последната спирка, без значение от времето ", изясни още Зарков.

Георгиев уточни, че това е доста огромно преимущество за жителите, че вместо за 1,60 лева в първия рейс, след това още 1,60 лева в трамвая, в този момент ще можем да се движим по-дълго време действително на цената на билетчето от 1,60 лева, която не се трансформира.

" Втората алтернатива е за хората, които употребяват по-дълго време градски превоз и би могло да им обезпечи прекачването не два пъти, а 3 или 4 пъти. Предложението ни е на същия принцип, само че за 60 минути ", разяснява още Зарков. Тук предлаганата цената да е 2,20 лева " Основната ни концепция е да привличаме повече пасажери към градския превоз ", акцентира той.

Ситуацията в превоза е доста сериозна от началото на Коронавирус обстановката. ЦГМ губи към 60 млн. лева на година. Имаме спад на приходите от транспортни документи приблизително сред 35-40%. Доста от градовете в Европа получиха съществено финансиране, при нас няма, обясниха от Столична община.

Ще бъдат пуснати в продажба и пакетни карти 20+ и 30+. Те ще костват надлежно 30 лева и 40 лева

Запазва се умната еднодневна карта. Тя нараства стремглаво. Когато си плащате с банкова карта, след второто пътешестване, третата валидация автоматизирано ви се таксува 4 лева, която е за през целия ден.

Въвежда се опцията дневната карта да се трансформира в 24-часова карта. Това е от голяма важност за хората, които си купуват карта на обяд или следобяд, тя към този момент ще важи и за идващия ден, в границите на тези 24 часа. Тук ще има и смяна на цената. Тя ще коства 6 лева 48 часовата карта ще коства 10 лева, а 72-часовата ще се продава против 17 лева

" Предлагаме и пакети за нощния градски превоз – 10 лева за един месец, 20 лева за три месеца и 50 лева за шест месеца ", споделиха още двамата общинари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР