Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам, но след

...
Допреди 10 дни нямах намерение да се кандидатирам, но след
Коментари Харесай

Вили Лилков: Слабостта на Васил Терзиев е, че не е опитен, не познава града

" Допреди 10 дни нямах желание да се кандидатирам, само че след оповестяването на кандидатурата на ПП-ДБ, възмущението на десните сини гласоподаватели беше огромно и натискът към мен, в положителния смисъл, беше толкоз огромен, че се почувствах длъжен да се явя като опция ". Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия претендентът за кмет на София Вили Лилков.

Лилков чака поддръжка от гласоподавателите на Съюз на демократичните сили и ДСБ.

" Столична община е един механизъм, който би трябвало да е доста добре прочут, би трябвало да се знаят системите на града и решенията ".

" За проблемите на София би трябвало да се приказва професионално, а освен за ширината на фугите и разместените плочки ".

На въпрос дали по време на акцията ще се приказва за решения или за родови връзки, Вили Лилков съобщи, че не желае да се стига до " улавяне за реверите ".

" Аз като политик чувам това, което приказват хората и съм задължен да застана пред тях. Слабостта на Васил Терзиев е, че не е умел, не познава града. Едно е ръководството на огромен бизнес, друго е на дребна компания, трето и четвърто - на Столична община ", счита той.

Коментира, че в случай че стане кмет, ще би трябвало да се среща постоянно с финансовия министър. По думите му, с цел да се решат огромните градоустройствени въпроси в столицата, би трябвало да се отчуждят към 80 000 парцела.

" Потенциалите на София на север би трябвало да се развият и натискът на строителството да отпадне от южната част. Ще попитам Асен Василев - ще даде ли на София пари, с цел да се довърши околовръстният път? Ще даде ли Асен Василев пари, с цел да се направи пробивът на бул. " Христо Ботев ", с цел да се свържат северната и южната част на столицата? "

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР