Допълнително възнаграждение, което работниците и служителите във ВМЗ ЕАД –

...
Допълнително възнаграждение, което работниците и служителите във ВМЗ ЕАД –
Коментари Харесай

Във ВМЗ - Сопот започват да изплащат великденски надбавки

Допълнително заплащане, което служащите и чиновниците във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат към заплатите си, ще бъде изплатено преди Великден. Съгласно Колективния трудов контракт, бонусът е в размер на една минимална работна заплата за сдружението, оповестиха от компанията.

Решението за погашение на
бонуси, взето след договаряния сред управлението на държавната оръжейница и синдикалните организации, е на база постигнатите положителни финансови резултати.

В началото на годината от сдружението оповестиха, че управлението на ВМЗ - Сопот усилва за заплатите на всички служащи и чиновници в държавното сдружение.  Повишението е резултат от нарастването на минималната работна заплата за страната, влезнало в действие въз основа разпореждане на Министерския съвет. Съгласно клаузите на груповия трудов контракт, подписан сред обществените сътрудници през 2022 година, считано от 1 януари тази година главната самостоятелна работна заплата на работещите се усилва със 77 лв..

От 1 декември предходната година, след извършени диалози със обществените сътрудници, възнагражденията на чиновниците бяха нараснали с 6,5 на 100 върху самостоятелната работна заплата и в допълнение по още 100 лв.. Това бе третото нарастване на заплатите през предходната година в най-голямото държавно дружество от военно-промишления комплекс в страната. През декември всички служащи и чиновници получиха
бонус в размер на 200 лева, както и по една минимална работна заплата за сдружението в размер на 781 лв..

През 2022 година междинната работна заплата в сдружението набъбна с близо 50 на 100 по отношение на тази през 2021 година От юли е реалност и нарастването на ваучерите за храна от 80 на 200 лв., оповестиха от компанията при започване на годината. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР