Допълнително финансиране трябва да има за общински болници в отдалечените

...
Допълнително финансиране трябва да има за общински болници в отдалечените
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров поиска допълнително финансиране за общински болници в отдалечените райони

Допълнително финансиране би трябвало да има за общински лечебни заведения в отдалечените региони, защото те са значими в структурата и системата на опазването на здравето, извършват значими функционалности и в изключителни обстановки, разказани в Закона за бедствия и повреди.

Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи доцент доктор Джевдет Чакъров по време на разискванията на Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения.

Законопроектът бе подсилен на първо гласоподаване от депутатите на Движение за права и свободи, а сред двете четения народните представители от Движението ще внесат промени.

Апелирам сред първо и второ четене да създадем един акуратен обзор предвид на постигането на задачите, с които се внасят тези промени в закона, с цел да може той да реализира задачите, съобщи Чакъров.

Той даде образец с Карлово, където се случи национално злополучие предходната година и напомни дейната роля на общинската болница в оказването на помощ за потърпевшите.

Трябва министърът да има опция да финансира общинските лечебни заведения, изключително в отдалечените региони, с цел да има равнопоставеност с регионалните лечебни заведения. Това е значимо, с цел да се транспортират потърпевши хора в такива изключителни обстановки, добави Чакъров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР