Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в столицата. Заповед за това

...
Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в столицата. Заповед за това
Коментари Харесай

В София от четвъртък отново с маски на закрито

Допълнителни противоепидемични ограничения се вкарват в столицата. Заповед за това издаде шефът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев.

Според записаното в нея всички лица, когато се намират в закрити публични места, в това число лечебни заведения, аптеки, оптики, профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни, административни институции и други места, в които се обслужват или имат достъп жителите, търговски обекти, транспортните средства за публичен транспорт (трамваен, тролейбусен, метро влакове, таксиметрови коли и маршрутни таксита), железопътни гари, автогари, летище София, метростанции, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост.

Изключение от заповедта се позволява за деца до шестгодишна възраст, личния състав и клиентите на заведенията, спортуващите на закрито – по време на физическата интензивност, участниците в конференции – по време на изявление, както и участниците в телевизионни излъчвания.

Хората би трябвало да са на разстояние 1,5 м един от различен тук-там, където има скупчване, гласи още заповедта, която влиза в действие от четвъртък, 4 август.

С цялата заповед можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР