Допълнителни полицейски сили, проверки по улиците и видеонаблюдение са мерките,

...
Допълнителни полицейски сили, проверки по улиците и видеонаблюдение са мерките,
Коментари Харесай

В Нова Загора вземат мерки срещу проявите на агресия и насилие

Допълнителни полицейски сили, инспекции по улиците и видеонаблюдение са ограниченията, които взема Нова Загора против деянията на експанзия и принуждение, съобщи коресподентът на bTV в района.

В неделя вечерта в града група младежи от малцинствен генезис нападнаха 17-годишно момче и приятелката му, които се прибирали от разходка. Младежът бе с пукнат череп и леко мозъчно разтърсване. Нападателят му - също на 17 години, престоя в ареста 24 часа.

На съвещание на локалния парламент през днешния ден общинските съветници одобриха декларация, в която молят Министерството на вътрешните работи за още 20 полицейски чиновници. Идеята е те да реализират наблюдаване по улиците нощно време, да правят и инспекции при нужда и преценка, като предварителна защита против форми на експанзия или принуждение.

До три месеца в Нова Загора ще има видеонаблюдение на основни места, стана ясно на днешната сесия. Общинските съветници взеха решение също да изискат информация за щата на съответните полицейски сектори на територията на града и по-конкретно - в ромския квартал Шести. Около 24 000 души е популацията на Нова Загора, почти 10 000 са жителите на квартала, по неофициални данни.

17-годишният юноша, който получи леко мозъчно разтърсване след нападението, е добре, оповестиха неговите близки. Спрямо нападателят - юноша на 17 години, е формирано бързо полицейско произвеждане. Той е признал виновността си, няма други престъпни прояви и е на независимост е с мярка подписка. В събота в Нова Загора ще се организира протест против експанзията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР