Допълнителни полицейски сили от София и страната са командировани в

...
Допълнителни полицейски сили от София и страната са командировани в
Коментари Харесай

Христо Терзийски: Системата на МВР не е разделена

Допълнителни полицейски сили от София и страната са командировани в Асеновград поради упования довечера огромен митинг. Това разгласи пред БНР основен комисар Христо Терзийски, шеф на Главна дирекция "Национална полиция ".

"Те и самите жители към този момент схванаха, че никой няма изгода от провокации и конфликти сред разнообразни етноси с полицията, а в по-дългосрочен проект, сътрудниците от пловдивската дирекция са подхванали ограничения, текат състезания за в допълнение назначение на чиновници. "

"Системата не е разграничена ", изясни Терзийски във връзка полицейските митинги на професионалния празник на служителите на реда през седмицата и заканата да има такива даже по време на европредседателството на страната ни.

"Част от настояванията на протестиращите в действителност са основателни ", уточни Терзийски, визирайки казуса с униформите на служителите на реда.

„ Има сътрудници, които не са получавали облекла от четири години, някои от три. Води се статистика, всеки чиновник знае какво му е належащо да получава. Униформеният състав е към 12 хиляди, като сложим сътрудниците от "Гранична полиция ", сътрудниците от Пожарната, много сериозна е цифрата “

На въпрос за съществуването на униформи, продавани в интернет Терзийски не отхвърли, че служители на реда вървят на работа със закупени със лични средства униформи, които наподобяват същинските: "Има чиновници, които вървят с такова облекло. Униформено облекло, купено с персонални средства от неоторизирани компании, които са го изработили ".

"Недокомплектът е над 4 хиляди души, от тях над 2 500 са с полицейски провомощия. Не е дребен и недокомплектът в Пожарната ", означи още основен комисар Терзийски.

"Заинтересовани сме да сведем недокомплекта до най-малко, защото следва доста съществено предизвикателство – българското председателство през 2018 година, чиято сигурност е доста значим параметър ", сподели още той.

"Инспекторите от детските педагогичен стаи ще спомагат на чиновниците на просветителното и общественото министерство, само че не служителите на реда ще са водещи ", съобщи Терзийски по отношение на концепцията от есента всички деца да бъдат в класните стаи и да няма отсъстващи деца от малцинствата, даже в случай че се наложи полицейска интервенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР