Допълнителни мерки за безопасност взе ръководството на столичното 17 СУ

...
Допълнителни мерки за безопасност взе ръководството на столичното 17 СУ
Коментари Харесай

Затягат мерките за сигурност в училището, където мъж нападна деца

Допълнителни ограничения за сигурност взе управлението на столичното 17 СУ „ Дамян Груев”, откакто в края на предходната седмица снабдител на храна беше задържан по съмнение, че е блудствал с две девойки от I клас.

33-годишният Валентин Асенов остава за непрекъснато в ареста, откакто родители се оплакаха, че е завлякъл децата им в тоалетната и е правил непристойни дейности с тях там. Близките на мъжа и юристът му настояват, че става дума за неразбирателство, а след ареста той е бил обект на физически тормоз от служителите на реда, оповестява bTV.

Директорът на учебното заведение Антоан Антонов благодари на децата и фамилиите им, като уточни, че без техния сигнал мъчно е щяло да се стигне до толкоз бърз арест. По думите му с девойките работи педагогическият консултант на 17 СУ, а по-късно ще се включат и мобилните групи на МОН.

Антонов изясни какви ограничения ще бъдат взети след извънредно неприятния случай. Доставчиците ще бъдат вкарани в указател с поименни данни и ще се ревизират при влизане. Няма да имат достъп до децата, а единствено до сервизни пространства. Обмисля се и назначение на вътрешен пазач, който да е към учебното заведение, а не към охранителната компания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР